Schimbarea scutecului bebelușului tău este una dintre sarcinile esențiale ale părintelui. Înțelegerea a cât de des să schimbi un scutec te poate ajuta să menții copilul confortabil și să eviți erupția cutanată de scutec. Iată un ghid care te va ajuta să navighezi în acest aspect important al îngrijirii copiilor.
Nou-născuți: primele câteva săptămâni
În primele câteva săptămâni de viață, nou-născuții au nevoie de obicei să fie schimbați de scutec la fiecare 2 până la 3 ore. Această schimbare frecventă se datorează:
Debitul mare de urină – Nou-născuții au vezici urinare mici și tind să urineze frecvent.
Mișcări frecvente ale intestinului – Mulți nou-născuți au mai multe scaune pe zi, mai ales dacă sunt alăptați.
În această etapă, este esențial să verifici în mod regulat scutecul. Dacă se simte umed sau murdar, este timpul pentru o schimbare.
Sugari: 1 până la 5 luni
Pe măsură ce copilul crește, frecvența schimbărilor scutecului poate scădea ușor. La această vârstă, s-ar putea să descoperi că trebuie să schimbi scutecul copilului tău la fiecare 3 până la 4 ore în timpul zilei. Unele semne că este timpul pentru o schimbare includ:
– Un scutec bombat
– Un miros sesizabil
– Semne de disconfort de la copilul tău
Sugari mai mari: 5 până la 12 luni
Odată ce bebelușul tău ajunge la aproximativ 5 luni, acesta poate fi capabil să treacă mai mult între schimbări. Schimbările scutecului pot avea loc la fiecare 4 până la 6 ore în timpul zilei. Cu toate acestea, este încă important să fie verifica în mod regulat, mai ales dacă mănâncă mâncăruri solide, deoarece acest lucru le poate schimba obiceiurile intestinale.
Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Stem Cells Bank vine în sprijinul tău. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.