Laboratorul Stem Cells Bank

Periodic organizăm evenimente educaționale pentru viitorii părinți,
în colaborare cu medici și specialiști. Pe această pagină găsești
informații despre ultimele evenimente care au loc,
și ai posibilitatea să te înscrii.

Spaţiile pentru procesarea şi stocarea celulelor au fost proiectate şi construite în conformitate cu legislaţia naţională şi internaţională. Proiectul construcţiei a fost realizat de o companie cu experienţă în sectorul sanitar şi biotehnologic. Toate materialele de construcţie au fost furnizate de firme internaţionale specializate şi dispun de certificate de calitate în conformitate cu legislaţia în vigoare

Laboratorul este compartimentat în spaţii distincte, adecvate fiecărui proces în parte şi respectă condiţiile standard GMP (good manufacturing practice) prin asigurarea purității aerului, monitorizarea și controlarea presiunii din fiecare încăpere,  pereți care nu au pori, toate suprafețele din laborator fiind lavabile pentru posiblitatea unei igienizări corespunzătoare. Laboratorul principal este locul în care probele sunt aduse şi verificate din punct de vedere calitativ şi cantitativ.

SIGURANȚA STOCĂRII

Tancurile de stocare MVE 1500 Series -190 grade pe care le folosim oferă o siguranță în plus că celulele stem pe care le stochezi la noi sunt păstrate în cele mai bune condiții. Aceste tancuri oferă capacitatea maximă de stocare disponibilă pe piață și timpul cel mai îndelungat de păstrare în siguranță a celulelor, chiar și după scoaterea lui din funcțiune.

Temperature Test

Aparate de ultimă generație

Laboratorul Stem Cells Bank este dotat cu aparate de ultimă oră care oferă cele mai bune rezultate pentru procesarea materialului biologic. Pentru siguranţa completă a grefelor, ne-am asigurat că aparatele funcţionează constant, fără erori, chiar şi în situaţii de urgenţă.

STEM CELLS BANK

Laboratorul nostru este echipat cu :

Biosafe Sepax 2® staţia de procesare pentru izolare celulară a sângelui cordonului ombilical
Thermo Scientific® congelator cu răcire controlată gradual Thermo Scientific® incubator cu CO2
Thermo Scientific® congelator de temperaturi joase
Statebourne® dispozitiv de stocare în vapori de azot lichid. Statebourne Cryo store® container de azot lichid. Biomerieux Bact-Alert® analizator automat de probe microbiologice. Taylor Wharton® sistem criogenic de depozitare.
MVE® sistem criogenic de depozitare
Toate echipamentele auxiliare sunt achiziţionate de la companiile internaţionale din domeniu şi oferă toate condiţiile pentru reuşită.

Acreditări

Stem Cells Bank a obținut acreditarea Agenției Naționale de Transplant și a Ministerului Sănătății. Această acreditare are la bază legislația națională și directivele Comisiei Europene privitoare la operarea băncilor de țesuturi și celule.

Inspecția și acreditarea Agenției Naționale de Transplant și a Ministerului Sănătății este mult mai complexă decât orice altă certificare ISO 9001:2008. Ca și părinți, puteți fi încrezători în faptul că Stem Cells Bank funcționează după un sistem de asigurare a calității foarte strict.