Pionerii continuă: Tratamente pentru atac cerebral la adulți

Stem-Cells-Bank-Thumbnai---Cercetarea-continua

Fabuloasa poveste a tratamentelor cu celule stem aplicate de către Universitatea Duke (Carolina de nord, SUA) și descoperirile din acest domeniu continuă.

Într-un articol anterior am discutat progresul impresionant pe care cercetătorii l-au făcut pentru tratamentul paraliziei cerebrale și autismului cu celule stem recoltate la naștere.

Pionerii din universitatea Duke își extind activitatea de cercetare și în tratamentul atacului cerebral ischemic, o afecțiune care influențează grav calitatea vieții pacientilor.

În Iulie 2018 au fost publicate rezultatele primului studiu de fază I, efectuat cu un grup de 10 pacienți. Studiile din faza I au ca scop depistarea gradului de siguranță a tratamentului pentru pacienti. Altfel spus se studiază excluderea efectelor secundare severe care au legătură cu tratamentul.

Concluzia principală a studiului a fost că tratamentul este sigur și că există suficiente date pentru a trece în etapele urmatoare. În același timp, cu toate ca nu a fost scopul principal al studiului, a fost estimat și gradul de eficiență tratamentului.

Concluzia este că recuperarea pacienților cu atac cerebral ischemic tratați cu celule stem din sângele ombilicoplacentar a fost mai rapidă decât a pacientilor în general. O observație tehnică este că centrul de transplant al Universității Duke a folosit sistemul automat Sepax 2 ® pentru pregătirea grefelor înainte de transplant.

În prezent, se recrutează participanți pentru un studiul mai amplu și mai complex, care va estima eficiența tratamentului și care se va defășura în mai multe centre. Cercetarea se află încă la început, dar dedicarea și competența echipelor medicale implicate aduc speranțe și vești promițătoare pentru viitorul pacientilor care suferă un atac cerebral ischemic.

Noi, la Stem Cells Bank – Sistemul Medical Medlife credem în potențialul terapiilor celulare și vă punem la dispoziție singurul serviciu de stocare de celule stem la naștere cu garanția MedLife.

Stem Cells Bank – Protejează viitorul copilului tău! Acum – cu garanția MedLife.

Surse:

  1.  Joanne Kurtzberg et al, Allogeneic Umbilical Cord Blood Infusion for Adults with Ischemic Stroke: Clinical Outcomes from a Phase I Safety Study, Stem Cells Transl Med, issue 2018 Jul; 7(7), pages 521–529
  2.  https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03004976


Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.