Pionerii care salvează vieți: Universitatea Duke și celulele stem

Stem Cells Bank Thumbnai - Evoluția cercetărilor

Cercetarea pentru extinderea folosirii celulelor stem pentru tot mai multe afecțiuni este intensă la nivel mondial, reprezentând cel mai promițător domeniu al medicinei.

Multe studii s-au concentrat asupra posibilității de a trata afecțiuni neurodegenerative folosind celule stem recoltate la naștere. În continuare îți prezentăm de unde a pornit acest efort și cui se datorează deschiderea acestui traseu extrem de important pentru milioane de pacienți.

Medicii de la Universitatea Duke (Carolina de nord, SUA) au observat următoarele: copiii care sunt tratați cu celule stem pentru afecțiuni metabolice, au beneficiat și de un efect reparativ al neuronilor. În urma cercetării preclinice adiționale pe animale s-a confirmat că celulele stem pot acționa la nivelul creierului, pentru a repara daune cauzate de hypoxie sau alte condiții.

Astfel, în iunie 2010 a fost anunțat primul studiu clinic pentru copiii cu paralizie cerebrală, folosind celule proprii recoltate la naștere. Dr Joanne Kurtzberg a fost liderul științific al studiului. Deja din prima parte a studiului au apărut cazuri în care copiii cu forme severe de paralizie cerebrală au avut o îmbunătățire radicală a stării lor.

În 2014, Duke a anunțat un plan ambițios de a investi în total 41 de milioane de dolari în extinderea studiilor către alte afecțiuni neurologice precum autism și atac cerebral.

Tot în 2014, Duke a primit finanțare privată în valoare de 14 milioane de dolari pentru primii ani ai acestui plan. Dr. Joanne Kurtzberg a subliniat nevoia de a efectua studii pe scară largă și cu aspecte calitative deosebite (monitorizarea pacienților pe termen lung, eliminarea efectului placebo etc.) pentru a investiga în mod complet și responsabil eficiența tratamentelor. O persoană cheie care s-a alăturat doamnei Dr. Kurtzberg este Dr. Geraldine Dawson, care deține o experiență deosebită în afecțiuni de spectrum autismului.

În Octombrie 2017, Duke a anunțat primul studiu pentru diverse afecțiuni ale creierului precum autism, folosind nu numai celule stem proprii dar și cele provenite de la frați compatibili ai pacienților. Scopul acestui studiu este de a oferi acces la acest tratament mai multor copii, care nu au fost eligibili pentru celelalte studii desfășurate în prezent. Este impresionant faptul că peste 700 de pacienți au primit deja infuzii cu celule stem, în cadrul universității Duke.

Între timp, din ce în ce mai multe instituții la nivel mondial s-au alăturat universității Duke, iar în prezent există peste 15 studii similare la nivel mondial care se află în desfășurare sau în stadiul de pregătire.

Drumul pentru a definitiva rezultatele studiilor este încă lung, dar ne putem considera norocoși că printre noi se află pionieri care sunt dispuși să exploreze noile posibilități pentru pacienții care nu au alte opțiuni de tratament. Dr. Joanne Kurtzeberg și echipa universității Duke sunt un exemplu excelent de pionierat care poate duce la îmbunătățirea vieții pentru milioane de pacienți.

În prezent, celulele stem sunt folosite ca tratament de rutină pentru peste 80 de afecțiuni. Însă, după cum putem observa, progresele din domeniul biotehnologiei ne încurajează să credem că numărul lor va crește în viitor.

Compatibilitatea 100% a celulelor stem recoltate la naștere înseamnă o sursă neprețuită de sănătate disponibilă pentru copilul tău.

Stem Cells Bank – Protejează viitorul copilului tău! Acum – cu garanția MedLife.

Pentru că știm că siguranța copilului tău este pe primul loc, acum serviciile noastre vin cu garanția MedLife, liderul pieței de medicină privată din România (conform cifrei de afaceri).

Stem Cells Bank face parte din Sistemul Medical MedLife, iar pentru tine și copilul tău asta înseamnă mai multă siguranță și o garanție în plus că vom fi aici când copilul tău va avea nevoie în viitor.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.