Cum să fii în siguranță și să te simți confortabil dacă alegi să lucrezi în timpul sarcinii

Cum-să-fii-în-siguranță-și-să-te-simți-confortabil-dacă-alegi-să-lucrezi-în-timpul-sarcinii

Majoritatea femeilor aleg să continue să lucreze în timpul sarcinii, uneori chiar până când vine momentul să îl cunoască pe bebe. Uneori, să lucrezi în timpul sarcinii poate deveni o provocare. Avem câteva sfaturi care îți pot fi utile dacă mergi la serviciu cât timp ești însărcinată.

Disconfortul care poate apărea în timpul sarcinii

Greața

Din nefericire, starea de rău din timpul sarcinii poate apărea în orice moment al zilei, nu doar dimineața. Pentru a face față situației, evită mâncărurile și mirosurile care îți provoacă această stare. Și asigură-te că bei suficiente lichide!

Oboseala

Să fii însărcinată poate fi obositor, în special în primul trimestru de sarcină. În timpul zilei de lucru, ridică-te de la birou și plimbă-te pentru câteva minute. În pauza de prânz, poți chiar să optezi pentru câteva minute de odihnă și somn în mașină. Nu uita să te pui să dormi devreme, să faci câteva exerciții fizice pentru gravide și să mănânci sănătos.

Siguranța la locul de muncă

Substanțe periculoase

Dacă obișnuiești sa lucrezi cu metale, chimicale sau radiații, cel mai bine este să discuți cu medicul tău, cel care îți este aproape în perioada sarcinii. Povestește-i ce faci la serviciu și cu ce tipuri de substanțe periculoase intri în contact și lasă-l pe el să îți spună dacă e bine sau nu să lucrezi pe perioada sarcinii.

Căldură

În cazul în care lucrezi într-un loc în care căldura e foarte ridicată, e posibil să îți crească și temperatura corpului. Iar dacă aceasta este foarte ridicată, poate deveni un pericol pentru bebe. Din nou, și în acest caz, este cel mai indicat să ai o discuție cu medicul tău pe această temă, pentru a hotărî dacă poți sau nu să lucrezi pe perioada sarcinii.

Muncă fizică

Dacă trebuie să ridici multe greutăți la locul de muncă, s-ar putea să nu fie sigur pe durata sarcinii. Greața, amețeala și oboseala te pot împiedica să fii în siguranță la serviciu. În plus, greutatea pe care o iei în timpul sarcinii ți-ar putea afecta echilibrul și ai putea cădea. Încearcă să ai o discuție cu angajatorul despre asta, să încerci să obții alte responsabilități, mai sigure pentru tine, pe durata sarcinii.

Infecții

Lucrezi cu copii sau într-o farmacie, clinică sau spital? S-ar putea să fii expusă infecțiilor. Nu uita să te speli pe mâini cu regularitate pentru a reduce riscul. Dacă ești expusă la boli, discută de îndată cu medicul tău.

Jobul tău presupune muncă de birou și lucratul pe calculator

Dacă ai un job în care stai 8 ore la birou, confortul e cheia pe perioada sarcinii. Pentru a evita disconforturile la nivelul încheieturilor, mâinilor, gâtului și al umerilor, urmează aceste sfaturi:

  • Ia pauze scurte și dese în care să te plimbi prin birou sau afară, în fața acestuia.
  • Ajustează-ți scaunul de birou, tastatura și celelalte echipamente pentru a fi cât mai confortabile.
  • Folosește o pernă mică pentru susținerea părții inferioare a spatelui.
  • Încearcă să nu șii picioarele pe sol, ci urcate pe un suport, fie de la birou, fie poți improviza cu ce ai la îndemână.
  • Asigură-te că ai poziția corectă a mâinii și a brațului atunci când folosești computerul.
  • Ajustează luminozitatea și contrastul ecranului de la calculator pentru a nu-ți deranja ochii.

E important ca mediul de lucru din jurul tău să fie sigur atât pentru tine, cât și pentru bebe. Dacă te îngrijorează ceva, nu ezita să vorbești cu medicul tău sau cu superiorii de la serviciu. Siguranța ta și a copilului sunt pe primul loc.

Noi, la Stem Cells Bank – Sistemul Medical Medlife credem în potențialul terapiilor celulare și vă punem la dispoziție singurul serviciu de stocare de celule stem la naștere cu garanția MedLife.

Stem Cells Bank – Protejează viitorul copilului tău! Acum – cu garanția MedLife.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.