Beneficiile alăptării pentru mamă și copil

Stem-Cells-Bank-Thumbnai-Beneficiile-alaptarii

Majoritatea proaspetelor mămici aleg să își alăpteze copilul în primele luni de viață. Este cunoscut faptul că alăptarea este benefică pentru bebe, dar știai că și pe tine te ajută? Hai să vedem cum vă ajută pe amândoi.

Pentru bebe, laptele de la sân:

  • Are cantitatea potrivită de proteine, zahăr, grăsimi și vitamine care ajută la creșterea și dezvoltarea celui mic;
  • Conține anticorpi care ajută la protecția lui bebe. Anticorpii sunt celulele din organism care luptă împotriva infecțiilor. În general, copiii alăptați au mai puține probleme de sănătate decât copiii nealăptați;
  • Are acizi grași care ajută la dezvoltarea creierului și a ochilor;
  • E ușor de digerat. Un copil alăptat poate avea mai puține colici decât unul nealăptat;
  • Se schimbă pe măsură ce bebe crește, așa că cel mic primește exact de ce are nevoie.

Pentru mamă, alăptarea:

  • Crește cantitatea de oxitocină din organism. Oxitocina cauzează contracții ale uterului care îl ajută să revină la forma inițială, de dinainte de naștere. De asemenea, oxitocina ajută la oprirea sângerării după naștere;
  • Ajută la reducerea stresului. Hormonii pe care corpul tău îi secretă te ajută să te relaxezi și să te apropii emoțional de bebe;
  • Poate scădea riscul de dezvoltare a diabetului, cancerului de sân sau ovarian;
  • Arde calorii extra (până la 500 pe zi). Asta te poate ajuta să revii la greutatea de dinainte de sarcină în timp, într-un mod sănătos.

Așa cum am mai spus și în alte articole, laptele matern este cea mai bună hrană pe care i-o poți oferi celui mic. Acesta ii oferă micuțului tău nutrienți care au un rol foarte important pentru dezvoltarea lui. Iar dacă simți un disconfort în timp ce alăptezi, nu trebuie să îți faci griji. Majoritatea mămicilor se confruntă cu această problemă.

Citește mai multe despre cele mai întâlnite probleme pe care le întâmpină noile mămici atunci când alăptează și ce poți face în privința lor AICI.

Așadar, alăptarea este benefică pentru amândoi. Pe bebe îl ajută să se dezvolte armonios, iar pe tine te ajută să te recuperezi după sarcină. Și, pe lângă acestea, întărește legătura dintre mamă și cel mic.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.