Vrei să-l alăptezi pe bebe? Iată ce trebuie să știi

Stem-Cells-Bank-Alaptare

Cu siguranță că știi deja, dar laptele matern este foarte benefic pentru bebe. Îi oferă toți nutrienții de care are nevoie pentru o dezvoltare corectă și frumoasă. Însă, încă de la început, vrem să știi că acest articol nu este despre a demonstra că laptele formulă nu este bun sau că nu ar fi bine să alegi această variantă pentru micuțul tău, ci să scoatem în față beneficiile laptelui matern.

Așadar, oricare ar fi alegerea ta, nu trebuie să simți că acest articol vine să te convingă că ar trebui să fie altfel.

Dar să continuăm. Potrivit studiilor de specialitate, alăptatul, aduce și beneficii psihice micuțului, pe lângă cele fizice. De asemenea, are efecte pozitive și pentru mămică.

Alăptatul poate să îmbunătățească și ajută la dezvoltarea cognitivă a bebelușului, reduce riscul apariției obezității, a diabetului, afecțiunilor cardiace și a astmului.

Așadar, să luăm, spre exemplu, afecțiunile cardiace – adulții care au fost hrăniți cu lapte formulă în loc de lapte matern au, în general, un nivel al colesterolului mai ridicat, care conduce la riscul apariției afecțiunilor cardiovasculare. Acest lucru sugerează faptul că alăptatul poate influența chiar și viața de adult și poate să aibă beneficii pe termen lung pentru copilul tău.

De asemenea, bebelușii care au fost hrăniți cu lapte formulă sunt predispuți la alergii alimentare sau respiratorii. Sunt o mulțime de studii făcute despre alăptare și legătura cu tipurile de cancer care pot să apară pe durata copilăriei. În 2004, cercetătorii Universitatea din California au analizat 14 studii publicate între 1988 și 2003.

Cu această ocazie, au descoperit că alăptatul are legătură directă cu reducerea riscului apariției celor mai comune tipuri de cancer pe durata copilăriei.

Un subiect controversat în legătură cu alăptarea este faptul că ar putea să aibă o legătură directă cu nivelul de IQ al unei persoane. Există studii care susțin că în cazul persoanelor alăptate nivelul de IQ, este în general cu 10 puncte mai ridicat.

Și tocmai pentru că este un subiect controversat, există și studii care susțin că alăptatul are un impact foarte redus asupra nivelului de IQ al unei persoane.

Am putea continua lista cu o mulțime de alte beneficii pe care alăptatul îl aduce micuțului, însă vrem să aducem în discuție și câteva beneficii pe care le are asupra mămicii. Pentru că da, alăptatul aduce o mulțime de beneficii și mămicii, atât fizice, cât și psihice.

Pentru mămică, reduce riscul apariției cancerului la sân și a osteoporozei. Pe lângă beneficiile fizice pe care alăptatul le aduce este cunoscut faptul că ajută la crearea unei conexiuni naturale între mămică și bebeluș.

Dacă alăptează, mămica are șanse mai reduse să se confrunte cu hemoragia post-partum. Hormonii care sunt eliberați în momentul în care mămica îl alăptează pe bebe, imediat după naștere, produc contracții la nivelul uterului, iar acest lucru previne apariția hemoragiei post-partum. Tot aceste contracții ajută uterul să revină la forma inițiala.

Alăptatul reduce riscul apariției cancerului la sân. În cazul în care nu alăpează, sau alăptează pentru mai puțin de 3 luni, mămica este mai predispusă la dezvoltarea cancerului mamar. Acest risc scade cu 11 procente în cazul în care alăptează între 4 ai 12 luni, iar dacă alăptează pentru 24 de luni sau mai mult, acest risc este mai muc cu aproape 25%.

De asemenea, alăptatul are calorii. Între 300 si 500 de calorii sunt arse zilnic de către mămica ce alege să alăpteze.

Așadar, atunci când alegi să-l alăptezi pe bebe, e bine să ai în minte faptul că această acțiune este benefică atât pentru tine, cât și pentru cel mic. De asemenea, poți să fii sigură că este cea mai bună hrană pe care o poți să i-o oferi micuțului tău.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.