Întrebări Frecvente, partea a treia

Stem-Cells-Bank-Aplicatii (1)Dragă mămică, articolul de azi conține ultima parte a celor mai întâlnite întrebări pe care le primesc consultanții Stem Cells Bank. 

După cum spuneam, această listă s-a întâmplat de la sine, iar acum am reușit să centralizăm ultimele răspunsuri și să ajungem la o concluzie. 

Hai să nu o mai lungim – dacă până acum nu ți-ai găsit răspuns la vreuna dintre întrebări, în articolele precedente, citește în continuare…

  • Care sunt criteriile care trebuie îndeplinite pentru ca o grefă să poată fi depozitată?

Criteriile calitative: absenţa infecţiilor virale și a fungiilor sau a infecţiilor bacteriene. 

Criterii cantitative: mai mult de 200 de milioane de leucocite TNC sunt necesare pentru a accepta o grefă şi pentru a continua crioconservarea sa, fără a fi nevoie de nici un acord special în privinţa aceasta. 

Fiecare grefă este verificată şi îi este măsurat volumul. 

Cu cât este mai mare volumul, cu atât mai mare este numărul de celule stem din grefa de sânge. 

În cazul în care numărul de celule este mai mic de 200 milioane, singura posibilitate pentru a fi folosită într-un transplant este multiplicarea celulelor. 

Ca urmare a cercetărilor din domeniu, credem că multiplicarea celulelor va fi posibilă în viitorul apropiat.

  • Unde are loc stocarea?

Stem Cells Bank garantează transportul rapid şi în condiţii de sigurantă a grefei în laborator. 

Stocarea grefei se face în spaţiul de depozitare Stem Cells Bank, în incinta Clinicii MedLife din Timişoara.

  • De ce se stochează grefele timp de 20 de ani?

Există precedentul unui transplant cu celule stem stocate timp de 11 ani.

De asemenea, un studiu recent arată că celulele sunt viabile pentru cel puţin 15 ani. Aceste grefe ar putea fi utilizabile un timp extrem de îndelungat, dar încă nu s-a demonstrat ştiinţific acest lucru.

  • Cum vom afla dacă se poate stoca grefa de sânge?

La aproximativ 2 săptămâni de la naştere veţi primi de la Stem Cells Bank un raport oficial cu informaţiile despre grefa: volumul de sânge recoltat, numărul de celule stocate şi rezultatul testelor bacteriologice şi virusologice.

  • Ce proceduri urmăm atunci când avem nevoie de grefă pentru transplant?

În cazul în care grefa urmează să fie folosită, Stem Cells Bank va elibera grefa în decurs de 48 de ore şi o va transporta pentru a fi folosită de către pacient. 

Pentru acest lucru sunt necesare semnăturile ambilor părinţi. 

Toate procedurile se vor desfăşura sub supravegherea strictă a Agenţiei Naţionale de Transplant, care a acordat acreditarea laboratorului.

Aceasta a fost ultima parte a seriei de întrebări frecvente. 

Dacă ai totuși o întrebare și vrei un răspuns acum,  te invităm să programezi o întâlnire de consultanță gratuită cu un reprezentant Stem Cells Bank. Click AICI pentru detalii!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook!



Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.