Transformă Primul Crăciun alături de bebe într-o poveste frumoasă

Transformă-Primul-Crăciun-alături-de-bebe-într-o-poveste-frumoasă

Iarna s-a instalat și sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi. Agitația a început: cadouri, globuri, beteală, toate cele necesare pentru împodobitul bradului. Magazinele sunt pline, iar orașul transmite, la fiecare pas, pe fiecare străduță, magia sărbătorilor de iarnă. Această perioadă este și mai frumoasă dacă se întâmplă să fie primul Crăciun pe care îl petreci alături de bebe.

Poți să transformi însă aceste momente unice într-o poveste specială care să devină tradiție. Este momentul perfect să dai startul unor obiceiuri noi, pe care să le urmați în fiecare an și să care să marcheze acest moment important pentru voi.

În acest articol îți dăm câteva idei pe care le poți pune în aplicare pentru un prim Crăciun de poveste alăuri de micuțul tău.

1. Cadoul din Ajunul Crăciunului – probabil că bebelul este prea mic să înțeleagă despre ce este vorba, însă atunci când va crește puțin va aprecia, cu siguranță, această tradiție. Ce presupune? În seara de Ajun poate să deschidă o cutie ce conține o mulțime de lucruri interesante pentru el. Este un cadou la care pot să contribuie toți membrii familiei. Dulciuri, jucării, lucruri care îi stârnesc interesul în funcție de vârsta pe care o are – toate puse intr-o cutie împachetată frumos pe care să o deschidă înaintea tuturor cadourilor, în seara de Ajun.

2. Activități diferite pentru zilele de sărbătoare – puteți să stabiliți un program special pe care să-l urmați în fiecare an cu activități pentru zilele de sărbătoare sau chiar și înaintea sărbătorilor. Poți avea o parte din zi dedicată scrisorii pentru Moș Crăciun – aceasta este o tradiție care va avea mai mult farmec după ce bebelul va crește puțin – sau seară dedicată filmelor de sezon, decorarea casei pentru sărbători etc. Poți să îți lași imaginația să lucreze și să adaugi tot felul de activități distractive pe listă pentru această perioadă frumoasă.

3. Faceți decorațiuni – o tradiție la care cel mic, momentan poate să participe „cu privirea” însă poate foarte bine să fie o tradiție pe care ați început-o chiar la primul lui Crăciun. Lasă-l să își încerce talenul în a picta cu degetele, va fi cu siguranță o activitate super distractivă și foarte relaxantă pentru cel mic. Evită, cât este micuț, să folosești sclipiciul și lipiciul în realizarea decorațiunilor de Crăciun.

4. Împodobiți bradul de Crăciun – aceasta este o tradiție foarte frumoasă și care, în timp, ajunge să fie foarte apreciată de întreaga familie. Este un moment în care toată familia se adună și se bucură de frumusețea sărbătorilor de iarnă. Poți să pregătești chiar prăjiturele speciale pentru această seară pe care să le faci de în fiecare an. Este un obicei frumos pe care dacă nu l-ai făcut până acum, este un moment potrivit pentru a-l începe și pentru a-l transforma într-o tradiție a familiei.

5. Începe un album cu poze – chiar dacă suntem în era tehnologiei, poți să adopți unele tradiții care au ani buni în spate. Spre exemplu, un album foto. Cu siguranță că nu ai mai văzut unul de ceva timp, însă este o idee foarte frumoasă și ușor de pus în aplicare. În fiecare an, începând cu primul Crăciun al lui bebe, faceți o poză de familie și puneți-o în albumul special de sărbători. În felul acesta, aveți imortalizate momente importante și pline de amintiri. Vei putea să răsfoiești albumul, ori de câte ori dorești.

Acestea sunt recomandările noastre pentru tradiții de Crăciun pe care să le începi încă de la primele sărbători petrecute alături de cel mic. Bineînțeles că le poți personaliza și poți să adaugi altele noi, în așa fel încât să se potrivească familiei voastre.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l pe Facebook și astfel vor afla și prietenele tale despre aceste tradiții frumoase pentru Crăciun.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.