Oferă-i micuțului tău cel mai de preț cadou

Oferă-i-micuțului-tău-cel-mai-de-preț-cadou

Felicitări! Urmează să devii mămică, iar această veste probabil că te-a bucurat până la lacrimi. Pentru tine a început un nou capitol, un capitol care poate, pe alocuri, să îți dea bătăi de cap, dar care în final va fi unul plin de momente speciale și bucurie. Toate eforturile și stările nu tocmai plăcute vor părea „nimicuri” în momentul în care îl vei ține în brațe și îl vei auzi pentru prima dată pe micuțul tău. Însă până atunci mai ai de așteptat.

Cu siguranță că în această perioadă îți trec prin minte o mulțime de întrebări și foarte multe situații care te copleșesc îți trec prin minte. „Oare mă voi descurca?” „Voi ști ce trebuie să fac și când?” „Ce pot să fac pentru ca el să se bucure de un viitor bun?” „Dacă nu fac destule pentru el?” Poți sta linișită, sunt întrebări normale, toți viitorii părinți se gândesc la cum se vor descurca și dacă vor reuși să facă față provocărilor. Ce este foarte important și trebuie să știi încă de pe acum, este necesar să îi oferi toată atenția ta și iubirea necondiționată.

Chiar dacă pare că se va întâmpla natural este necesar să fii conștientă că aceste două lucruri au un rol foarte important în buna dezvoltare emoțională a micuțului tău. Trebuie să fii alături de el mereu, să îi oferi susținerea ta în tot ce face. Însă până atunci, mai sunt lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că micuțul tău va avea parte de un viitor sigur. Pe lângă toate cadourile materiale pe care i le poți face copilului tău, cel mai de preț cadou este chiar sănătatea.

Probabil că știai deja, dar la nașterea micuțului tău ai la dispoziție o șansă unică pentru viitor, care odată pierdută, nu va mai fi accesibilă. Recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere este una dintre cele mai înțelepte decizii pe care le poți lua pentru copilul tău înainte ca acesta să se nască. Aceasta fiind și o modalitate de a-i asigura viitorul micuțului tău. În caz de nevoie, celulele stem recoltate la naștere, îi pot oferi copilului tău un tratament personalizat (chiar și la vârstă adultă) pentru cel puțin 70 de afecțiuni grave. Unele dintre acestea au fost considerate boli incurabile.

Din păcate, dacă nu primești informațiile necesare, nu știi cât este de esențială stocarea celulelor stem la naștere și, de cele mai multe ori, această sursă de sănătate este ignorată, ajungând în zona de deșeuri.

De aceea, în continuare dorim să te informăm despre această șansă unică și să îți prezentăm cum pot celulele stem să protejeze sănătatea copilului tău.

Ce sunt celulele stem și de ce să le recoltăm?

După cum poate ai auzit, multă lume încă mai consideră că recoltarea de celule stem la naștere și utilizarea lor în tratamente se află doar la stadiul de cercetare. Cum subiectul este unul complex, există confuzia că doar anumiți oameni privilegiați ar putea apela la astfel de servicii. Însă, așa cum vei afla și în continuare, aceste lucruri nu sunt adevărate.

În întreaga lume sunt înregistrate peste 1.000.000 de transplanturi folosind orice formă de celule stem (care pot fi recoltate și din măduva spinării sau din sângele periferic). Dar metoda recoltării celulelor stem la naștere este folosită din ce în ce mai mult, pentru că oferă cele mai bune rezultate.

Ce este sângele ombilicoplacentar?

Cordonul ombilical este cel care face legătura între copil și placenta mamei, în perioada sarcinii. Prin acesta, copilul primește sânge oxigenat și nutrienții necesari dezvoltării. Sângele rămas în cordonul ombilical și placentă, în momentul nașterii, este bogat în celule stem foarte valoroase.

Ce sunt celulele stem?

Celulele stem sunt responsabile cu menținerea sănătății noastre. Cele recoltate la naștere din sângele ombilicoplacentar sunt celule stem adulte, pe deplin dezvoltate – fundamentale pentru sistemul nostru imunitar și pentru sânge. Deoarece sunt recoltate în acest moment, reprezintă cea mai pură formă de celule stem, nefiind afectate de îmbătrânire sau de alți factori externi.

Celulele stem sunt extrem de importante pentru organismul uman, deoarece ele se pot dezvolta în alte tipuri de celule (musculare, sanguine dar și altele), care pot forma la rândul lor țesuturi și organe în corpul uman.

De ce să alegi recoltarea de celule stem la nașterea copilului tău?

Cel mai important motiv este următorul – pentru a proteja sănătatea copilului în viitor. Din fericire, tot mai mulți părinți se arată interesați de felul în care celulele stem pot proteja sănătatea copilului lor. Așadar, de ce să colectăm la naștere și apoi să stocăm aceste celule?

În primul rând, este important să precizăm că mostra de celule stem colectată la naștere reprezintă cea mai bună soluție disponibilă pentru copilul tău, în cazul în care va avea nevoie vreodată de un transplant.

În al doilea rând, este indicat ca celulele stem ale copilului să fie stocate de o bancă specializată deoarece, în funcție de caz, acestea pot trata peste 70 de afecțiuni.

Sângele ombilicoplacentar este o sursă unică de celule stem ce poate fi colectată doar în momentul nașterii. Procesul de colectare nu implică nici un fel de risc pentru mamă sau copil. Acesta este realizat de personal calificat din echipa medicală care se ocupă de naștere (medicul sau asistenta) și este o procedură foarte simplă și inofensivă.

Deoarece compatibilitatea este de 100%, iar celulele sunt disponibile în orice moment, acestea reprezintă cea mai bună soluție pentru copilul tău, pe viitor, în cazul unui transplant.

Citește mai multe despre recoltarea celulelor stem la naștere de AICI!

AICI găsești răspunsuri la unele dintre cele mai des întâlnite întrebări.

Nu mai sta pe gânduri! Fă alegerea potrivită – asigură-i viitorul micuțului tău și oferă-i în dar sănătate!

Dă share acestui articol pentru ca aceste informații importante să ajungă și la alte viitoare mămici!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.