Cum să îți planifici Crăciunul atunci când ești însărcinată

Cum-să-îți-planifici-Crăciunul-atunci-când-ești-însărcinată

Cea mai frumoasă perioadă a anului a început. Sărbătorile de iarnă se apropie și știm cu toții cât de magice sunt și ce emoții unice aduc cu ele. Sarcina aduce un plus de bucurie și frumusețe acestei perioade cu totul speciale. Chiar dacă la prima vedere poate să pară stresant și crezi că nu ai cum să faci toate treburile necesare în timp util, îți spunem că nu este chiar așa.

Puțină concentrare, ajutor din partea celor dragi și relaxare, iar totul se va rezolva, cu siguranță. Așa că, ce poți să faci ca să te bucuri cu adevărat de sărbătorile de iarnă? În acest articol am pregătit pentru tine câteva sfaturi ce te vor ajuta.

1. Nu te stresa – Nu trebuie să te agiți foarte mult făcând lucruri care nu sunt necesare. Spre exemplu, de ce să te stresezi cu prăjiturile pentru Crăciun când poți să le comanzi? Tot ce trebuie să faci este să alegi cofetăria preferată, prăjiturile care îți sunt pe plac și gata, ai scăpat de această responsabilitate fără prea mult stres și agitație. În felul acesta poți să îți centrezi atenția și energia pe alte lucruri, mai importante.

2. Cere ajutorul celor dragi – Dacă te simți obosită și nu ești într-o stare foarte bună, poți să le ceri ajutorul celor dragi. La pregătirea mâncării, la decorarea casei sau chiar la curățenie – apelează la ajutorul celor apropiați, iar tu încearcă să te relaxezi cel mai mult. Cu siguranță că vor fi bucuroși să te ajute și o vor face cu cel mai mare drag.

3. Evită călătoriile în perioada Crăciunului – Nimănui nu-i place să stea blocat în trafic cu orele, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Cu atât mai mult dacă ești însărcinată, nu este confortabil deloc să stai câteva ore fără să te poți mișca foarte bine sau fără să îți poți îndinde picioarele. Așadar, indiferent în ce săptămână a sarcinii ești, încearcă să eviți pe cât posibil călătoriile lungi – sunt foarte obositoare și îți vor consuma energia pe care o poți folosi într-un mod mult mai plăcut. Și cum poți face asta? Invită-i pe cei pe care trebuia să-i vizitezi, la tine. În felul acesta te bucuri de compania lor dar te bucuri de confortul casei tale.

4. Profită de atenția celor dragi – În cazul în care ai aflat de puțin timp că ești însărcinată, poți să profiți de magia sărbătorilor de iarnă pentru a-i anunța pe cei dragi că în scurt timp vei fi mămică. Cu o simplă căutare pe internet poți să te inspiri și să-ți suprinzi apropiații atunci când le dai frumoasa veste.

În cazul în care te afli în ultimele săptămâni de sarcină, vei avea parte de atenție din partea invitaților. Se vor oferi să îți ofere locul lor pe scaun, să îți aducă un pahar de apă sau suc sau poți chiar să alegi activitățile din seara respectivă.

5. Fă cumpărături online – Evită aglomerația din magazinele mari și optează pentru online shopping. Cadourile pentru cei dragi, decorațiunile pentru Crăciun, chiar bradul și restul cumpărăturilor pot fi făcute online. Scapi de stres și te bucuri de o sesiune de shopping de pe canapeaua ta confortabilă, fără prea mult efort. Singurul efort depus va fi să alegi cadourile, având atâtea variante disponibile. Sună bine, așa-i?

6. Începe noi tradiții – Anul viitor de vei bucura de sărbătorile de iarnă alături de micuțul tău :D dar asta nu înseamnă că nu poți să începi noi tradiții de Crăciun încă de acum. Poți să faci o tradiție din cumpărarea de decorațiuni noi pentru bradul de Crăciun sau vizionarea unui film specific acestei perioade a anului. De asemenea, o poză de familie în ziua de Crăciun poate să fie o tradiție frumoasă și ușor de urmat. Lasă-ți imaginația să găsească cea mai frumoasă tradiție de Crăciun pentru tine și familia ta.

Aplică aceste sfaturi și bucură-te din plin de magia sărbătorilor de iarnă alături de toți cei dragi. Sărbători frumoase!

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l pe Facebook și astfel prietenele tale vor afla aceste sfaturi pentru un Crăciun reușit.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.