Sfaturi de nutriție pentru bebe pe timp de vară

Pe măsură ce temperaturile cresc, este important să acorzi o atenție sporită nevoilor de nutriție și hidratare ale bebelușului tău. Căldura verii poate fi grea pentru cei mici, așa că urmează aceste sfaturi pentru a te asigura că bebelușul tău rămâne fericit și sănătos pe tot parcursul sezonului.

Creșterea cantității de lichide
Bebelușii sunt predispuși la deshidratare, mai ales pe vreme caldă. Oferă-i copilului tău un plus de lapte matern sau formulă pe tot parcursul zilei pentru a-l menține hidratat. De asemenea, îi poți da cantități mici de apă rece, dar ai grijă să nu îi diluezi hrana cu lapte. Semnele deshidratării includ scăderea numărului de scutece umede, gura uscată și letargie, așa că acordă atenție și contactează medicul pediatru dacă ești îngrijorată.

Ajustați programul de hrănire
Bebelușul poate dori să mănânce mai des vara pentru a compensa pierderile de lichide prin transpirație. Încearcă să îi oferi mese mai mici și mai frecvente pentru a preveni supraîncălzirea în timpul perioadelor mai lungi. Poți, de asemenea, să ai la îndemână formulă suplimentară pentru a satisface nevoile crescute ale acestuia.

Păstrează alimentele reci
Când este cald afară, alimentele mai ușoare și hidratante pot fi mai atrăgătoare pentru bebeluși. Ia cu tine fructe și legume cu conținut ridicat de apă, cum ar fi pepenele, castraveții și fructele de pădure. De asemenea, îi poți oferi micuțului tău alimente reci, cum ar fi iaurt sau piureuri, pentru a ajuta la reglarea temperaturii corpului. Evită alimentele grele, dense, care pot fi mai greu de digerat.

Nu uita de vitamina D
Chiar și vara, bebelușii încă au nevoie de vitamina D, pe care o primesc în principal din expunerea la soare. Cu toate acestea, sugarii sub 6 luni ar trebui ținuți departe de lumina directă a soarelui, așa că suplimentați cu picături de vitamina D așa cum este recomandat de medicul pediatru.

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Stem Cells Bank vine în sprijinul tău. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.


Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.