Afecțiuni ale pielii bebelușului vara

Pe măsură ce sosește vremea caldă, părinții micuților trebuie să fie deosebit de vigilenți în ceea ce privește protejarea pielii sensibile a bebelușului lor. Sugarii și copiii mici sunt deosebit de predispuși la mai multe probleme comune ale pielii, care pot apărea în timpul sezonului de vară. Înțelegerea acestor condiții și modul în care le gestionezi te va ajuta să îți menții micuțul confortabil și fericit pe tot parcursul sezonului.

Erupția cutanată

Această erupție roșie, cu umflături este cauzată de blocarea glandelor sudoripare și apare adesea în pliurile pielii sau în zonele acoperite de îmbrăcăminte. Este exacerbată de vremea caldă și umedă care previne evaporarea transpirației. Pentru a calma erupțiile cutanate provocate de căldură, menține copilul rece și uscat, folosește creme hidratante blânde, fără parfum și evită țesăturile iritante. Crema ușoară cu hidrocortizon poate oferi o liniștire dacă erupția cutanată dă mâncărime și se inflamează.

Coji de lapte

Această acumulare solzoasă și gălbuie pe scalpul unui copil este un tip de dermatită seboreică care se poate agrava în căldura verii. Periază ușor scalpul cu o perie moale sau un pieptene pentru a dezlipii ușor cojile, apoi șamponează în mod regulat cu un șampon blând pentru copii. Evită să desprinzi cojile cu forța, deoarece acest lucru poate duce la infecție.

Apariții de eczemă

Vremea caldă și transpirația poate declanșa apariția eczemelor, provocând piele roșie, mâncărime și inflamație. Păstrează-ți temperatura mai rece, îmbracă-l în țesături moi, respirabile și folosește creme hidratante hipoalergenice fără parfum pentru a calma iritațiile. Băile călduțe și hidrocortizonul fără prescripție medicală pot oferi, de asemenea, o calmare.

Arsuri solare

Bebelușii sub 6 luni trebuie ținuți departe de lumina directă a soarelui, deoarece pielea lor este extrem de delicată. Pentru sugarii mai mari, utilizează o protecție solară cu spectru larg, sigură pentru copii și îmbrăcă-l în haine de protecție atunci când ieșiți în aer liber. Dacă apar arsuri solare, compresele reci, aloe vera și medicamentele pentru durere pot ajuta.

Mușcături de insecte

Țânțarii, furnicile si alte insecte de vară pot lăsa mușcături iritante și mâncărimi pe pielea sensibilă a bebelușului. Folosește cu moderație sprayurile la copiii cu vârsta peste 2 luni și aplicați loțiuni speciale pentru a calma orice mușcătură.

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Stem Cells Bank vine în sprijinul tău. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.