5 Trucuri pentru a Calma un Bebeluș Când Plânge

Dragă viitoare mămică, știm cu toții că bebelușii sunt adorabili, dar uneori pot fi și mici megafone pe două picioare. Dacă te întrebi cum să-l calmezi pe micuțul tău atunci când plânge, ai ajuns în locul potrivit. Iată cinci trucuri amuzante și eficiente care te vor ajuta să aduci liniștea în casă.

1. Dansul Baloanelor de Săpun 

Cine ar fi crezut că bulele de săpun sunt atât de magice? Umple un bol cu apă și săpun și începe să faci baloane. Bebelușii sunt fascinați de ele și vor fi captivați de mișcarea și strălucirea lor. În plus, tu te vei distra la fel de mult! Este un mod perfect de a transforma lacrimile în zâmbete. Un alt avantaj al baloanelor de săpun este că stimulează dezvoltarea vizuală a bebelușului, ajutându-l să urmărească mișcările și să-și coordoneze privirea.

2. Puterea Muzicii

Muzica liniștitoare are un efect magic asupra bebelușilor. Creează o listă de redare cu melodii lente și dulci sau cântece de leagăn. Bebelușului tău îi va plăcea să-ți audă vocea, indiferent de talentul tău muzical. Încearcă și niște sunete albe sau sunete ale naturii; sunt foarte eficiente! Știai că ritmul bătăilor inimii mamei este sunetul pe care bebelușul îl cunoaște cel mai bine? De aceea, melodii cu un ritm constant și calmant pot fi extrem de reconfortante pentru el.

3. Balerina Mami 

Uneori, tot ce are nevoie un bebeluș este un mic dans. Îl poți lua în brațe și să începi să te miști lent pe ritmul unei melodii. Mișcările blânde de dans și apropierea fizică îl vor calma și îl vor face să se simtă în siguranță. Cine știe, poate vei descoperi că ai talent la dans! Mișcarea ușoară nu doar că îl liniștește, dar îi și amintește de timpul petrecut în burtică, unde era legănat constant. În plus, dansul împreună este o modalitate minunată de a crea legături emoționale puternice.

4. Plimbări Magice 

Dacă toate celelalte nu funcționează, o plimbare poate face minuni. Pune-l în cărucior și ieși la o plimbare în parc sau chiar prin casă. Schimbarea peisajului și aerul proaspăt au un efect calmant asupra bebelușilor. În plus, și tu te vei bucura de puțin exercițiu și de o schimbare de atmosferă. Dacă vremea nu este potrivită pentru o plimbare în aer liber, încearcă să te plimbi cu bebelușul prin camerele casei. Mișcarea și noile vizualuri pot fi suficiente pentru a-l distrage și a-l calma.

5. Masajul Minune 

Masajul este o altă metodă minunată de a calma un bebeluș. Folosește uleiuri speciale pentru bebeluși și masează-l ușor pe spate, picioare și brațe. Mișcările blânde nu doar că îl vor liniști, dar vor întări și legătura dintre voi. Plus, cine nu iubește un mic răsfăț? Masajul nu este doar relaxant, dar poate ajuta și la ameliorarea colicilor și a durerilor cauzate de gaze. Încearcă să încorporezi masajul în rutina de seară a bebelușului, pentru a-l pregăti pentru somn.

Aminteste-ți că fiecare bebeluș este unic și ceea ce funcționează pentru unul poate să nu funcționeze pentru altul. Experimentează cu aceste trucuri și vezi ce funcționează cel mai bine pentru micuțul tău. Și, cel mai important, nu uita să te bucuri de fiecare moment – chiar și de cele mai zgomotoase! Micile trucuri și momentele de calmare sunt doar o parte din minunata călătorie a maternității. Înarmată cu aceste sfaturi, ești pregătită să faci față oricărei sesiuni de plâns cu grație și încredere.

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Stem Cells Bank vine în sprijinul tău. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.