Secretul tinereții descoperit în celulele stem?

Secretul-tinereții-descoperit-în-celulele-stem

Începând din al III-lea deceniu de viață, funcționalitatea mușchilor începe să se deterioreze, iar procesul de îmbătrânire aduce pierderea din ce în ce mai mare a puterii musculare. Până recent, această deteriorare a fost atribuită neuronilor care controlează mușchii.

Cercetători din universitatea Rochester, New York, SUA au examinat impactul celulelor stem din mușchi în procesul de îmbătrânire a acestora. Mai precis, au supus animale de laborator unei proceduri de scădere a numărului de celule stem, menținând în același timp stabil nivelul neuronilor.

Rezultatele studiului au sugerat că diminuarea numărului de celule stem în sistemul muscular a avut un impact cu mult superior față de nivelul neuronilor, deteriorarea funcționalității fiind direct corelată cu prezența celulelor stem.

Echipa din cadrul Universității Rochester crede în rezultatele acestui studiu și intenționează să investigheze mai departe rolul celulelor stem în sistemul muscular uman, pentru stabilirea tratamentelor care pot ajuta la menținerea puterii până la o vârstă mai avansată.

Noi, la Stem Cells Bank – Sistemul Medical Medlife, credem în evoluția pe care celulele stem și biotehnologia în general, o pot aduce medicinei și considerăm că stocarea celulelor stem la naștere este un pas care poate aduce familiile mai aproape de acest viitor promițător. Află mai multe despre recoltarea celulelor stem la naștere de AICI!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.