Respirația în timpul sarcinii

Stem-Cells-Bank-Respiratie-corecta

Salut, sunt Cristina Toma, kinetoterapeut specializat in kinetoprofilaxia gravidei.

Azi vreau să discutăm despre respirația în sarcină și despre cum poate fi folosită pentru a-ți ușura sarcina.

Deși majoritatea atenției legată de respirația este acordată în timpul travaliului, ea trebuie monitorizată pe tot timpul sarcinii.

În cele 9 luni de sarcină, organismul îți este suprasolicitat – de aceea rolul respirației crește și mai mult.

Motivul particularității respirației pe parcursul sarcinii este creșterea treptata a uterului.

Ce se întâmplă de fapt?

Odată cu avansarea sarcinii, uterul împinge mușchiul diafragma și îl limitează în zona superioară a cavității abdominale. Respirația este astfel ușor îngreunată.

Respirația incompletă poate fi un motiv de stres pentru organism.

Diafragma este pentru respirație ceea e inima este pentru circulația sanguină.

Dacă acorzi o atenție sporită respirației în timpul sarcinii, poți simți beneficii importante pe parcursul acestei perioade.

Dacă o tratezi cum trebuie, respirația poate reduce din grețuri, amețeli, poate ridica tonusul psihic și fizic, atât al tău cât și al bebelușului.

De asemenea, respirația corectă îți poate oferi rezerve suplimentare de energie, extrem de importante în perioada sarcinii.

Respirația profundă abdominală

Pentru îmbunătățirea respirației în perioada sarcinii, îți recomand respirația profundă abdominală.

Respirația abdominală este în general specifică bărbaților, spre deosebire de respirația toracală specifică femeilor.

În afara faptului că este o alternativă mai confortabilă pentru perioada sarcinii, respirația abdominală ajută la tonifierea mușchilor abdominali.

Astfel, va ajuta procesul de recuperare a musculaturii abdominale și pelviene după sarcină și nașterii.

Dacă medicul obstetrician își dă acordul, mișcarea este încă o soluție optimă pentru ameliorarea respirației în timpul sarcinii.

Te aștept la unul dintre evenimentele Cum să îți înțelegi corpul în timpul sarcinii organizate de Stem Cells Bank pentru a discuta mai pe larg despre astfel de situații speciale ce pot apărea în această perioadă delicată.

În cadrul evenimentelor ne ocupăm și de partea practică, demonstrând exerciții ce pot fi aplicate pentru o sarcină cât mai ușoară!

Urmărește pagina noastră oficială de Facebook, pentru a fi la curent cu evenimentele Stem Cells Bank – Sistemul Medical MedLife!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.