Renunțarea la suzetă – o nouă aventură

Pentru mulți părinți, suzeta este un instrument util pentru a calma un bebeluș agitat și pentru a oferi confort. Cu toate acestea, vine inevitabil momentul în care părinții trebuie să-și ajute copilul să-și ia rămas bun de la suzetă și să se îmbarce într-o nouă aventură. Deși această tranziție poate fi o provocare, ea prezintă, de asemenea, o oportunitate interesantă de creștere și dezvoltare.

Decizia de a renunța la suzetă este adesea determinată de o varietate de factori. Pe măsură ce copiii ating vârsta de 12-24 de luni, pediatrii recomandă de obicei eliminarea treptată a utilizării suzetei pentru a preveni potențialele probleme dentare sau de vorbire. În plus, părinții pot descoperi că dependența de suzetă îngreunează copilul să se autocalmeze sau să participe la activități care necesită utilizarea gurii, cum ar fi mâncatul, băutul și vorbitul.

Când este timpul să-și ia rămas bun de la suzetă, părinții pot folosi o serie de strategii pentru a face tranziția cât mai lină. Unii părinți optează pentru o abordare directă îndepărtând suzeta în întregime și oferind măsuri alternative de confort, cum ar fi îmbrățișarea, legănarea sau oferirea unui animal de pluș special. Alții aleg o metodă mai graduală, limitând utilizarea suzetei la anumite momente ale zilei sau stabilind o „ora de culcare a suzetei” pentru a-și ajuta copilul să se adapteze.

Indiferent de abordare, această piatră de hotar oferă părinților și copiilor o oportunitate de a explora noi modalități de a găsi confort și auto-liniște. Copiii pot descoperi bucuria de a suge degetul mare, pot găsi mângâiere în ghemuirea unei jucării iubite sau pot învăța să se calmeze prin respirație profundă sau alte tehnici de relaxare. Aceste noi mecanisme de adaptare nu numai că îi ajută pe copii să treacă prin pierderea suzetei, ci și pun bazele unor abilități mai sănătoase de reglare emoțională pe măsură ce cresc.

În timp ce decizia de a renunța la suzetă poate fi inițial dulce-amăruie, în cele din urmă reprezintă un capitol interesant din călătoria unui copil. Sprijinindu-și copilul prin această tranziție, părinții pot contribui la promovarea independenței, rezilienței și a dragostei de învățare și explorare pe tot parcursul vieții.

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Stem Cells Bank vine în sprijinul tău. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.