Află totul despre așa numitul ,,al 4-lea trimestru”

Sosirea unui nou copil este un eveniment interesant și care schimbă viața, dar călătoria nu se termină cu nașterea. De fapt, primele trei luni de la nașterea unui copil sunt adesea denumite „al 4-lea trimestru” – o perioadă critică de adaptare și dezvoltare atât pentru sugar, cât și pentru părinți.

În timpul celui de-al 4-lea trimestru, nou-născuții fac tranziția de la mediul sigur și controlat al uterului la lumea exterioară imprevizibilă. Acesta poate fi un moment dezorientator și provocator, deoarece bebelușii lucrează pentru a-și regla ciclurile de somn, tiparele de hrănire și comportamentul general. Părinții, între timp, navighează pe curba abruptă de învățare a îngrijirii unui nou-născut și a recuperării fizice și emoționale din experiența nașterii.

Unul dintre semnele distinctive ale celui de-al 4-lea trimestru este nevoia crescută de confort, liniștire și proximitate. Nou-născuții se dezvoltă prin contactul strâns, iar mulți experți recomandă „purtarea bebelușului” – purtarea sugarului într-o sling sau marsupiu. Acest lucru nu numai că ajută la calmarea bebelușului, dar le permite și părinților să-și păstreze mâinile libere pentru a îndeplini sarcinile zilnice.

Somnul este un alt obiectiv major în această perioadă. Nou-născuții au nevoi de somn foarte diferite față de sugarii mai mari și copiii mici, adesea trezindu-se la fiecare 2-3 ore non-stop pentru a se hrăni. Părinții ar trebui să se aștepte la tulburări de somn și să fie pregătiți să dezvolte rutine flexibile pentru a se potrivi nevoilor copilului.

Hrănirea poate fi, de asemenea, o provocare, deoarece proaspeții mamici și bebelușii lucrează pentru a stabili alăptarea sau hrănirea cu biberon. Este obișnuit ca nou-născuții să se hrănească în grup, ceea ce înseamnă că pot alăpta sau pot hrăni cu biberon pentru perioade lungi de timp, apoi pot dormi perioade mai lungi. Răbdarea, sprijinul și colaborarea îndeaproape cu un consultant în alăptare pot ajuta la ușurarea acestui proces.

Din punct de vedere emoțional, trimestrul 4 poate fi un rollercoaster intens pentru părinți. Bucuria de a primi o viață nouă este adesea temperată de recuperarea fizică, schimbările hormonale și curba abruptă de învățare a îngrijirii unui copil.

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Stem Cells Bank vine în sprijinul tău. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.