Recuperarea și îngrijirea ta după sarcină

Sarcina și nașterea sunt experiențe incredibile, dar pot fi și epuizante din punct de vedere fizic și emoțional. Proaspetele mame trebuie să facă din propria îngrijire personală o prioritate în perioada postpartum pentru a se vindeca, a-și recupera forțele și a se adapta la viața cu un nou copil.

Primele săptămâni după naștere sunt un moment critic pentru recuperare. Iată câțiva pași importanți pe care îi poți urma pentru a avea grijă de tine.

Odihnește-te și recuperează-te

Corpul tău a trecut printr-o încercare fizică majoră, așa că este esențial să te odihnești cât mai mult posibil în primele zile postpartum. Dormi, dacă poți, când copilul doarme, acceptă ajutorul prietenilor și familiei și nu încerca să faci prea multe prea devreme. Vindecarea necesită timp, așa că ai răbdare cu tine însăți.

Mănâncă o dietă nutritivă

Concentrează-te pe consumul de alimente sănătoase, hrănitoare, care te vor ajuta să îți refaci energia și care să îți ofere nutrienții de care ai nevoie. Asigură-te că rămâi hidratată bând multă apă. Evită alimentele procesate, cofeina în exces și alcoolul, care pot împiedica recuperarea.

Mișcă-te ușor

Exercițiile ușoare, cum ar fi mersul pe jos, te pot ajuta de fapt la accelerarea recuperării, dar evită orice activitate obositoare până când medicul tău îți dă acordul, de obicei în aproximativ 4-6 săptămâni după naștere. Terapia fizică a mușchilor pelvini poate fi, de asemenea, foarte benefică.

Gestionează durerea și disconfortul 

Discută cu medicul despre orice durere persistentă sau disconfort de la naștere, fie că este vorba de durere, incontinență sau altceva. Există multe tratamente eficiente disponibile pentru a te ajuta să te vindeci.

Atenție la sănătatea ta mintală

Perioada postpartum este o perioadă emoțională, așa că asigură-te că acorzi prioritate bunăstării tale mentale. Nu ezita să contactezi medicul, un terapeut sau un grup de sprijin dacă te confrunți cu depresia postpartum, anxietatea sau stresul din noua perioadă de maternitate.

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Stem Cells Bank vine în sprijinul tău. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.