Metode de adormit bebelușul – pași ca tu și el să vă odihniți cât aveți nevoie

Bine ai venit în lumea bebelușilor, unde nopțile pot fi la fel de agitate ca și zilele! știm cât de prețios este somnul, mai ales în primele luni cu un nou-născut. Să adormi un bebeluș poate părea uneori o adevărată provocare, dar nu te îngrijora! Iată câteva trucuri și pași care te vor ajuta să-ți adormi micuțul și să vă asigurați amândurora un somn odihnitor.

1. Creează o Rutină de Somn 

Bebelușii adoră rutina, iar o rutină de somn consistentă poate face minuni. Începe cu o baie caldă, urmată de un masaj blând și de îmbrăcarea în pijamale confortabile. Citește-i o poveste sau cântă-i un cântec de leagăn. Rutina aceasta îl va ajuta pe micuțul tău să înțeleagă că este timpul de culcare.

2. Asigură-te Că Este Suficient de Obosit (Dar nu prea obosit) 

Un bebeluș prea obosit poate avea dificultăți în a adormi, la fel cum un bebeluș care nu este suficient de obosit poate refuza să se culce. Încearcă să identifici semnele de oboseală, cum ar fi frecatul ochilor, căscatul sau iritabilitatea, și pune-l la somn înainte să devină prea agitat.

3. Creează un Mediu de Somn Confortabil 

Asigură-te că camera este întunecată, liniștită și la o temperatură confortabilă. Poți folosi o lumină de veghe sau o jucărie muzicală cu sunete albe pentru a crea un mediu liniștitor. Asigură-te că patul este sigur și că nu sunt obiecte care ar putea pune în pericol siguranța bebelușului.

4. Învață-l să Se Liniștească Singur 

Este important să îl ajuți pe micuțul tău să învețe să se liniștească singur. Poți începe prin a-l pune în pătuț când este somnoros, dar încă treaz. Acest lucru îl va ajuta să asocieze pătuțul cu somnul și să învețe să adoarmă singur. Dacă începe să plângă, așteaptă câteva minute înainte de a-l ridica, pentru a-i da șansa să se liniștească singur.

5. Folosește Tehnici de Înfășare 

În primele luni, bebelușii se simt mai în siguranță când sunt înfășați. Înfașarea îl poate ajuta să se simtă mai confortabil și să adoarmă mai repede. Folosește o păturică moale și asigură-te că nu este prea strânsă, lăsând suficient spațiu pentru ca bebelușul să își miște picioarele.

6. Hrănirea Nocturnă 

Mulți bebeluși se trezesc pentru a mânca în timpul nopții. Dacă bebelușul tău se trezește pentru a mânca, asigură-te că păstrezi luminile slabe și evită stimularea excesivă. Hrănește-l în liniște și pune-l înapoi în pătuț imediat ce a terminat.

7. Fii Consecventă 

Consecvența este cheia! Încearcă să urmezi aceleași pași și să menții aceeași rutină de somn în fiecare seară. Aceasta va ajuta bebelușul să înțeleagă și să anticipeze că urmează ora de culcare, făcând procesul mai ușor pentru amândoi.

8. Ai Răbdare și Fii Flexibilă 

Fiecare bebeluș este unic și ceea ce funcționează pentru unul poate să nu funcționeze pentru altul. Ai răbdare și fii deschisă la ajustări. Dacă un truc nu funcționează, încearcă altul. În timp, vei găsi combinația perfectă de tehnici care funcționează pentru micuțul tău.

Bonus: Timp pentru Tine 

Nu uita să-ți acorzi și ție puțin timp de relaxare după ce bebelușul adoarme. Citește o carte, fă o baie relaxantă sau pur și simplu odihnește-te. Un părinte odihnit este un părinte mai fericit și mai răbdător.

E adevărat ca adormirea bebelușului poate fi o provocare, dar cu puțină practică și răbdare, vei găsi metodele care funcționează cel mai bine pentru voi. Bucură-te de aceste momente prețioase și amintește-ți că fiecare etapă este temporară și face parte din minunata călătorie a maternității.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.