Primele 12 Luni: Ce Să Te Aștepți de la Dezvoltarea Bebelușului Tău

Dragă viitoare mămică, pregătește-te pentru o călătorie uimitoare alături de micuțul tău! În primele 12 luni, vei fi martora unor schimbări incredibile în dezvoltarea lui. Hai să vedem împreună ce surprize minunate te așteaptă în fiecare lună.

Luna 1: Bun Venit pe Lume! 

În prima lună, bebelușul tău va petrece mult timp dormind (norocul tău!), mâncând și plângând. Își va folosi mult reflexele naturale, cum ar fi reflexul de supt și de prindere. Zâmbește-i cât de des poți, chiar dacă nu răspunde imediat – micuțul tău începe deja să recunoască fața și vocea ta!

Luna 2: Primele Zâmbete 

Acum vei vedea primul zâmbet adevărat! Bebelușul tău va începe să fie mai activ și mai curios. Va urmări obiecte cu privirea și va reacționa la sunete. Fii pregătită pentru niște “gângurit” adorabil!

Luna 3: Mini Exploratorul 

Pe la trei luni, bebelușul tău va începe să-și descopere mâinile și picioarele. Va încerca să le prindă și să le ducă la gură. Timpul pe burtică este esențial acum pentru a-și întări mușchii gâtului și ai spatelui.

Luna 4: Gânguritul

La patru luni, micuțul tău va începe să facă sunete mai complexe și poate chiar să râdă în hohote! Va putea să-și ridice capul și pieptul când stă pe burtică și să se joace cu jucării mai mici.

Luna 5: Joaca Serioasă 

Acum, bebelușul tău va începe să apuce obiecte și să le exploreze cu gura. Poate că va începe să se rostogolească de pe burtă pe spate și invers. Fii pregătită pentru niște momente amuzante și pentru o mai mare nevoie de supraveghere!

Luna 6: Mestecat și Gângurit 

La șase luni, bebelușul tău poate începe să primească alimente solide. Se va bucura de gusturi și texturi noi și va încerca să își coordoneze mânuțele pentru a apuca mâncarea. Va continua să gângurească și să încerce să imite sunetele pe care le aude.

Luna 7: Mișcarea și Mobilitatea 

Acum, bebelușul tău va deveni din ce în ce mai mobil. Poate începe să se târască sau să se rostogolească pentru a ajunge la jucăriile preferate. Este timpul să începi să îți protejezi casa, deoarece curiozitatea lui este în continuă creștere.

Luna 8: Micii Exploratori 

La opt luni, bebelușul tău va încerca probabil să stea în șezut fără sprijin. Va fi din ce în ce mai interesat de explorarea mediului înconjurător și va începe să înțeleagă conceptul de permanență a obiectelor (când un obiect dispare, totuși, există undeva).

Luna 9: Pe Locuri, Fiți Gata…

În jurul a nouă luni, bebelușul tău ar putea să înceapă să se ridice în picioare sprijinindu-se de mobilă. Va începe să-și perfecționeze abilitățile de a prinde și de a manipula obiecte mai mici. Fii pregătită pentru multe căzături și ridicări!

Luna 10: Primii Pași 

La zece luni, unii bebeluși încep să facă primii pași ținându-se de mobilă (mersul de-a lungul mobilei). Este un moment extrem de emoționant! În această perioadă, bebelușul va începe și să înțeleagă mai bine cuvintele și să răspundă la numele său.

Luna 11: Vorbe și Jocuri 

Acum, bebelușul tău va încerca să imite cuvintele și să se joace jocuri simple, cum ar fi „cucu-bau”. Va deveni din ce în ce mai coordonat și mai dornic să exploreze totul în jurul său. Încurajează-l să comunice și să interacționeze cât mai mult.

Luna 12: La Mulți Ani! 

La un an, bebelușul tău ar putea deja să meargă sau să fie foarte aproape de a face acest lucru. Va începe să spună primele cuvinte și să înțeleagă mai multe din ceea ce îi spui. Este timpul să sărbătoriți acest prim an incredibil și să privești cu bucurie la toate realizările micuțului tău.

Dragă mămică, fiecare bebeluș este unic și se dezvoltă în propriul său ritm. Bucură-te de fiecare etapă, chiar și de cele mai provocatoare, și nu uita să faci multe poze și videoclipuri! Fiecare moment este special și merită să fie păstrat în amintire.

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Stem Cells Bank vine în sprijinul tău. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.