Ne îndreptăm către o îmbunătățire a terapiilor cu celule stem?

Ne-îndreptăm-către-o-îmbunătățire-a-terapiilor-cu-celule-stem

Eficiența tratamentelor cu celule stem a fost dovedită pentru o serie de boli, iar cercetarea medicală promite descoperirea noilor aplicații. În același timp, cercetătorii investighează metode prin care tratamente actuale pot deveni mai performante.

Experiența de-a lungul anilor a dovedit că atunci când o grefă de celule stem este administrată unui pacient, numărul de celule care este încorporat organismului acestuia este limitat din cauza fenomenului de apoptoză. Mai precis, în cadrul proceduri de încorporare, numită grefare, o parte din celulele administrate moare. Acest fenomen creează nevoia pentru o doză celulară semnificativ mai mare și limitează potențialul terapeutic al grefelor administrate.

Cercetătorii din Universitatea Freiburg, Germania, au încercat limitarea fenomenului prin combaterea proteinelor care aduc această pierdere celulară. Folosirea metodei pe animale de laborator a arătat că pierderea celulară a fost limitată, fără a aduce efecte adverse. Concluzia lor a fost că metoda trebuie testată mai departe, având un potențial promițător pentru îmbunătățirea rezultatelor transplanturilor cu celule stem.

Noi, la Stem Cells Bank – Sistemul Medical Medlife, credem în evoluția pe care celulele stem și biotehnologia în general, o pot aduce medicinei și considerăm că stocarea celulelor stem la naștere este un pas care poate aduce familiile mai aproape de acest viitor promițător. Află mai multe despre recoltarea celulelor stem la naștere de AICI!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share și pe pagina ta de Facebook.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.