Mămică pentru a doua oară? Iată ce trebuie să cumperi pentru micuțul tău

Stem-Cells-Bank-Lucruri-bebe-doi

Urmează să devii mămică pentru a doua oară sau plănuiești să devii mămică din nou? Atunci înseamnă că ai început deja să pui la punct ce urmează să se întâmple și ai făcut deja o listă, măcar imaginară dacă nu fizică, ce conține toate lucrurile pe care le poți refolosi de la primul bebe.

Este posibil să te gândești că ai deja tot ce îți trebuie de la primul copil însă nu este chiar așa. Sunt lucruri pe care nu le poți refolosi și trebuie cumpărate. Iar cel mai bine este să începi să faci cumpărăturile din timp și să nu te trezești pe ultima sută de metri cu o listă interminabilă de cumpărături.

Așa că, ce chestii trebuie să cumperi pentru cel mic? Ce nu poate fi refolosit? În acest articol îți prezentăm o serie de lucruri pe care va trebui să le cumperi înainte ca cel de-al doilea bebeluș să intre în viața ta.

Așadar, hai să vedem ce trebuie să cumperi pentru al doilea bebeluș.

1. Suzete – chiar dacă probabil ai încă suzete rămase de la primul bebeluș, este recomandat să cumperi unele noi. Ține cont de un lucru important când faci asta: nu alege doar modelul de suzetă preferat de primul bebeluș pentru că sunt șanse mari ca celui de-al doilea să nu-i placă deloc. Așa că, alege două modele pentru început ca să vezi care este cel potrivit pentru bebelușul tău.

2. Biberoane – din nou, cu siguranță că mai ai încă de la primul bebeluș sticlele și biberoanele însă, atunci când vine vorba despre sănătatea micuțului tău, este cel mai bine să renunți la refolosire și să cumperi unele noi. În timp, biberoanele vechi și folosite, pot conține bacterii care să dăuneze bebelușul tău, așa că, gândește-te de două ori.

3. Perie pentru sticlă – dacă a trecut ceva timp de când ai cumpărat peria de curățat sticla, acum este momentul să o schimbi. Gândește-te la ea, la fel ca la o periuță de dinți pe care o schimbi o dată la o perioadă de timp din considerente igienice.

4. Așternuturi – în acest caz le poți folosi pe cele de la primul bebeluș însă dacă cei doi trebuie să le împartă (adică primul bebe încă le folosește) ar fi o idee bună să suplimentezi numărul de așternuturi disponibile. În caz contrar, pot fi trecute pe lista de cumpărături numai dacă îți dorești tu asta.

5. Scaun pentru mașină – se află chiar în topul acestei liste. Siguranța înainte de orice, așa că trebuie să fii pregătită pentru momentele în care vei pleca la drum cu mașina, împreună cu familia.

6. Umerașe și spațiu de depozitare nou – Cu siguranță vei putea să folosești o mulțime din hăinuțele primului bebe, însă vei avea nevoie de spațiu nou de depozitare. Așa că, selectează hăinuțele pe care vrei să le refolosești și apoi verifică dacă ai suficient spațiu de stocare și umerașe pentru ele. Dacă nu, poți să treci pe lista de cumpărături și asta.

7. Scutece – Poate că pare devreme să faci asta, însă e mai ușor să începi din timp și să ai o rezervă pentru momentul în care vii cu bebe acasă. Vor exista destule alte cheltuieli atunci, așa că orice poți face din timp, te va ajuta atunci.

Lucrurile menționate de mai sus pot fi cumpărate cu mult timp inainte de nașterea micuțului tău. Poți să începi să te ocupi de ele chiar din al doilea semestru. Însă, mai sunt câteva lucruri pe care trebuie să le cumperi chiar înainte de a veni acasă cu el.

Săpun și gel de duș pentru bebe – practic, va fi dublat numărul de băițe pe care va trebui să-l faci în fiecar săptămână. Așa că, este nevoie de o rezervă și în acest caz.
Cremă împotriva iritațiilor cauzate de scutec – se poate întâmpla de multe ori să uiți să o treci pe lista de cumpărături, așa-i? Și să-ți dai seama că trebuia să cumperi fix în momentul în care ai nevoie de ea? Tocmai din acest motiv asigură-te că ai cumpărat extra, chiar dacă ai. E foarte posibil să ai mare nevoie de ea în perioada ce urmează
Dezinfectant pentru mâini – este foarte bine să ai așa ceva, mai ales că urmează să ai grijă de doi copii și cel mai probabil te vei înâlni cu situații în care vei trece direct la schimbatul scutecul lui bebe, la ceva activitate cu cel mare. Așa că îți dorești să poți să fii rapidă în acțiuni ca să poți interveni indiferent de situație.

Pe lângă toate acestea poți să verifici dacă ai tot ce îți trebuie pentru sosirea lui bebe 2, trecând peste listele din acest articol mai vechi de pe blogul Stem Cells Bank. Click AICI.

Nașterea unui copil este cu adevărat un eveniment emoționant și special, care schimbă viața oricărui om.

De asemenea, acest moment reprezintă o șansă unică pentru sănătatea copilului în viitor: doar în momentul nașterii poate fi colectată o sursă unică de celule stem din cordonul ombilical.

În caz de nevoie, aceasta îi va putea oferi un tratament personalizat copilului (chiar și la vârsta adultă) pentru cel puțin 80 de afecțiuni grave. Unele dintre acestea au fost considerate, până acum, boli incurabile.

În plus, chiar și frățiorul sau surioara micuțului poate beneficia de un transplant în caz de nevoie. Există o șansă de 1 din 4 ca fiecare alt copil cu aceiași părinți biologici să poată beneficia de această mostră de celule stem, dacă va avea nevoie de un transplant pe viitor.

Consultanții Stem Cells Bank stau la dispoziția ta pentru orice informații referitoare la recoltarea celulelor stem la naștere ai nevoie. Îți vor răspunde la toate întrebările pe care le ai pentru ca tu să iei o decizie informată.

Fă primul pas spre un viitor sigur al micuțului tău, solicită o întâlnire cu un consultant Stem Cells Bank cu un click AICI.

Dacă ți-a plăcut articolul dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.