Lista de cumpărături pentru micuț – un real ajutor pentru viitoarele mămici

Lista-de-cumpărături-pentru-micuț---un-ajutor-pentru-viitoarele-mămici

Ai aflat frumoasa veste că ești viitoare mămică și acum totul începe să se schimbe. Treci de la bucurie la îngrijorare în câteva momente și mereu te întrebi cum vei face față acestei noi provocări și cum se va desfășura această călătorie deosebită. Trebuie să știi că în primele luni de viață ale micuțului tinerii părinți sunt puțin debusolați și pot să omită diverse lucruri de care bebelușul are nevoie, nu intenționat ci din cauză că acest nou început i-a copleșit.

Așadar pregătirea din timp a unei liste cu lucrurile necesare pentru sosirea lui bebe este o idee foarte bună. Îți va ușura cu mult treaba și îți va da timp să te ocupi de alte aspecte care apar în viața ta împreună cu minunăția de bebe. Când începi să faci lista trebuie să știi că o parte din aceste lucruri este necesar să le ai înainte de prima zi de viață a micuțului.

Pentru a te ajuta să faci o listă cât mai exactă și să nu omiți ceva important, în acest articol îți oferim câteva sfaturi care-ți vor fi de folos.

1. Nu uita de recipientele care te vor ajuta să-l hrănești pe bebe! Categoric că este ideal să îți alăptezi micuțul, însă se poate să existe diverse motive care să te împiedice. Astfel că dacă plănuiești să-ți hrănești micuțul cu lapte praf special ai nevoie de:

- Lapte praf pentru bebeluși;
– Sticluțe pentru lapte;
– Sterilizator pentru sticluțe;
– Perie pentru biberon;
– Bavete;

În cazul în care îl alăptezi o să ai nevoie de următoarele:
– Pompă pentru sâni;
– Tampoane pentru sâni;
– Pahare gradate;
– Bavete;
– Sticluțe pentru lapte;
– Sterilizator;
– Perie pentru biberon.

2. Hăinuțe pentru bebeluș – În primele zile de viață, micuțul tău are nevoie de o mulțime de hăinuțe, așa că asigură-te că ai achiziționat destule. Din ”garderoba” lui bebe nu trebuie să lipsească body-urile (câte una pentru fiecare zi), căciuliță (atât pentru afară, cât și pentru interior), șosete (câteva perechi), pantalonași, bluzițe cu mânecă lungă, botoșei.

Este important să știi că pentru primele luni de viață ale micuțului nu trebuie să exagerezi cu hainuțele pe care i le cumperi pentru că acesta se dezvoltă rapid și este foarte posibil să nu apuce să le poarte pe toate. Totodată trebuie să aibă câteva schimburi complete pentru că pot exista momente și situații neprevăzute.

3. Pentru un somnic dulce și pufos al micuțului ai nevoie de:

- Pătuț (de preferabil de lemn);
– Saltea specială;
– Cearșaf impermeabil (cel puțin două);
– Cearșaf normal (cel puțin două)
– Păturică sau plăpumioară (de asemenea poți opta pentru un săculeț de dormit pentru durata iernii).

Asigură-te că achiziționezi toate acestea înainte să ajungi acasă cu micuțul pentru că are nevoie de toate acestea încă din primele clipe. Trebuie să aibă un loc al lui unde să doarmă.

4. Pentru o băiță relaxantă și specială ai nevoie de:

- O cădiță de plastic pentru micuț;
– 2 sau 3 prosoape speciale cu glugă;
– Șampon, gel de duș și săpun speciale pentru bebe;
– Loțiune și ulei speciale pentru micuț;
– O perie moale pentru păr, un set cu unghieră pentru micuț.

5. Îngrijirea micuțului este foarte importantă, așa că ai nevoie de următoarele:

- Scutece;
– Masă de înfășat (opțional);
– Șervețele umede;
– Cremă și pudră pentru prevenirea posibilelor iritații;
– Aspirator nazal;
– Termometru nazal;
– Păturică de unică folosință pentru schimbatul scutecelor.

Acestea sunt doar câteva idei de obiecte care te vor ajuta să faci lista completă cu cele necesare pentru sosirea micuțului. Dacă începi din timp, vei putea să completezi pe parcurs și astfel să te asiguri că ai trecut tot ce ai nevoie pentru primele zile ale micuțului acasă.

Dacă ți-a plăcut acest articol, poți să îl distribui pe Facebook pentru a le lăsa pe prietenele tale să afle despre aceste lucruri care nu trebuie să lipsească de pe lista de cumpărături a viitoarelor mămici!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.