Lui bebe îi este foame încontinuu? Iată ce trebuie să știi

Stem-Cells-Bank-Alaptat-des

Ți s-a întâmplat ca micuțul tău să plângă constant din cauză că îi este foame? Ți se pare că îl alăptezi în permanență și pare că în continuare ceva nu este în regulă?

Trebuie să știi că este normal ca în primele zile de viață, micuțul tău să ceară să fie alăptat frecvent, pentru că este perioada în care se pregătește pentru ce urmează și pentru că în aceste prime zile, își ia nutrienții și toate cele necesare din colostru. Iar când colostru este înlocuit de lapte, îl poți hrăni de până la 12 ori pe zi pentru că laptele matern nu este foarte gras și este ușor de digerat.

Micuțul tău are nevoie de o sursă constantă de nutrienti pentru a se dezvolta și a crește frumos, iar în primele luni de viață își ia tot ce are nevoie din laptele matern. Totuși, micuțul tău plânge frecvent și ți se pare că îi este foame încontinuu. Ce poți să faci în acest caz? Care poate să fie cauza?

1. Asigură-te că la fiecare masă, bebelușul tău „ajunge” și la laptele mai gras și mai plin de nutrienți. Trebuie să știi că nu tot laptele matern este la fel. Pe măsură ce sânul se umple cu lapte, mare parte din laptele gras rămâne în partea de jos, iar asta înseamnă că bebelușul va ajunge la el doar atunci când va consuma tot laptele din acel sân. Așa că, în primele minute de alăptare, micuțul tău va fi hrănit cu laptele mai slab în grăsimi, iar asta înseamnă că îi va fi foame în scurt timp din nou. Acesta poate să fie unul dintre motivele pentru care bebelușul tău, îți cere mai des să-l alăptezi.
Ce poți face în acest caz?

Așa cum am spus și la început, asigură-te că la fiecare alăptare, bebelușul tău, ajunge și la laptele mai gras și bogat în nutrienți. Cum poți face asta? În general, în timpul, alăptării, mămicile schimbă bebelușul de la un sân la altul și astfel nu golește de fiecare dată ambii sâni sau măcar unul dintre sâni. Așa că, alăptează-l doar la un singur sân și dacă termină tot laptele din primul sân, atunci îl poți muta la următorul. Iar la următoarea tură a alăptării, începe cu celălalt sân, pentru a te asigura că laptele din ambii sâni este consumat de cel mic.

În cazul în care micuțul tău nu golește un sân la o masă, atunci poți să folosești pompa electrică pentru a scoate o parte din lapte, iar în felul acesta te asiguri că ajunge la laptele mai gras.

Probabil la scurt timp după ce vei face această schimbare vei observa că micuțul tău nu mai plânge atât de des din cauză că îi este foame.

2. Învață să deosebești plânsul de foame de celelalte plânsete ale bebelușului tău – este posibil ca de multe ori, bebelușul tău să plângă de foame însă să-și dorească însă, câteva minute aproape de tine. Uneori bebelușii vor să aibă parte de siguranța și confortul pe care apropierea de tine i le oferă.

Așa că deseori poate să plângă că are nevoie să fie alăptat, când nu îi este foame deloc. Nu îți va fi mereu ușor să faci diferența între situația în care chiar îi este foame și când plânge doar pentru că vrea să fie aproape de tine. Însă, poți observa uneori comportamentul lui și vei știi despre ce este vorba. În unele momente, vei putea să faci diferența clară între alăptatul atunci când lui bebe îi este foame și cel în care își dorește să îl ții în brațe doar.

3. Bebelușul adoarme în timpul alăptării? – atunci ai o problemă de rezolvat. Faptul că adoarme în timp ce îl alăptezi înseamnă că de cele mai multe ori nu se satură și nu ajunge la laptele bogat în grăsimi nutritive. Asta înseamnă că se va trezi în scurt timp pentru că îi este foame din nou.

Ce poți face în acest caz?
Trebuie să știi că există două situații:

- bebelușul adoarme în timp ce îl alăptezi
- bebelușul are nevoie să fie alăptat pentru a adormi liniștit

Deși la prima vedere pare că sunt asemănătoare, cele două situații sunt destul de diferite.

Dacă bebelușul adoarme în timp ce-l alăptezi, înseamnă că nu este sătul și, așa cum am spus mai devreme, urmează să se trezească destul de des pentru a fi alăptat din nou. În acest caz poți încerca următoarele: schimbă locul în care îl alăptezi. Încearcă chiar să faci asta în aer liber (pe balcon sau în curte) pentru că zgomotul de fundal îl va distrage pe cel mic și nu-l va lăsa să adoarmă. De asemenea, poți căuta poziții care nu sunt bune de dormit pentru cel mic, pentru durata alăptării sau vorbește pe el încontinuu cu o voce alertă.

Dacă bebelușul are nevoie de alăptare pentru a adormi liniștit, atunci ai o problemă reală. Pentru că de fiecare dată când cel mic simte nevoia de somn, va avea nevoie și de tine, să-l alăptezi. Ce poți face în acest caz? Poți începe prin a schimba rutina de înainte de somn și programul de alăptare. Separă cât poți de mult programul de somn, de cel de alăptare. Încearcă să-l alăptezi pe cel mic între sesiunile de joacă, după ce se trezește sau pur și simplu în alte momente ale zilei. De asemenea poți începe noi obiceiuri pentru atunci când vrei să-l pui la somn: citește-i cărți de povești, pune muzică relaxantă sau cântă-i.

Așadar, dacă micuțul tău îți cere să-l alăptezi des, încearcă să depistezi problema și să lucrezi la rezolvarea ei. Se poate să fie și din cauza calității laptelui tău, însă, după cum ai văzut, pot fi și alte motive pentru care cere să fie alăptat mai des.

Care au fost până acum experiențele tale în alăptarea micuțului tău?

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.