Întrebări Frecvente, partea a doua

Stem-Cells-Bank-Intrebari-frecventaAcum câteva săptămâni, am publicat un articol cu cele mai frecvente întrebări pe care le primim de la mămici ca și tine. 

Apoi, ne-am dat seama că lista e mult mai lungă. 

Deși nu am avut intenția să începem o mini-serie, ea s-a întâmplat de la sine – la fel ca toate lucrurile bune în viață.

Așadar, dragă mămică, azi publicăm partea a doua a celor mai întâlnite întrebări pe care le primesc consultanții Stem Cells Bank. 

Citește în continuare… 

1. Cine recoltează sângele din cordonul ombilical?

Obstetricianul şi moaşa.

Ele sunt persoanele autorizate şi cu pregătirea specifică necesară pentru a efectua o recoltare de succes.

Este important să înmânezii obstetricianului kitul de colectare Stem Cells Bank înainte de naştere. 

Procedura este foarte uşoară şi sigură.

2. Există vreun pericol pentru copil sau mamă?

Nu există niciun pericol pentru mamă sau copil. 

După naştere, nou-născutul va fi preluat de neonatolog sau moaşă şi i se va acorda îngrijirea necesară.

Ulterior, după spălarea cu ser fiziologic şi pulverizarea unei substanţe dezinfectante, vena ombilicală va fi puncţionată pentru ca sângele să fie colectat. 

După colectare, kit-ul va fi transportat pentru analiza ulterioară a probei în laboratorul Stem Cells Bank.

3. Este naşterea prin cezariană o problemă pentru recoltare?

Nu există nicio diferenţă. Recoltarea este o procedură simplă şi inofensivă.

4. De ce se testează prezenţa a cinci virusuri prin recoltarea de sânge periferic de la mamă?

Băncile de celule stem trebuie să respecte în totalitate directivele UE 2004/23/CE, 2006/17/CE şi legislaţia românească pentru donarea, recoltarea şi testarea de ţesuturi şi celule umane. 

Toate băncile de celule stem trebuie să respecte legislaţia şi să testeze prezenţa a cinci virusuri care sunt foarte periculoase şi care pot fi transferate direct de la mamă la copil, existând pericolul de infectare a grefei: HIV, VDRL, CMV, Hepatita B, Hepatita C. 

În cazul în care unul dintre aceste virusuri este detectat, grefa de sânge nu este depozitată. Nu uita că Stem Cells Bank va returna în totalitate depozitul iniţial în cazul în care grefa nu poate fi stocată.

5. De ce este important să stocăm grefa în două compartimente?

Stem Cells Bank stochează grefa în două compartimente distincte, oferind accesul separat la fiecare dintre compartimente. 

În cazul în care grefa urmează să fie folosită pentru un transplant, dubla compartimentare ne oferă posibilitatea de a decriogena doar un compartiment din grefa de sânge, dacă numărul de celule este suficient. 

Cel de-al doilea compartiment va fi stocat în continuare pentru a putea fi utilizat pentru un alt posibil transplant. În cazul în care grefa este stocată într-un singur compartiment, reutilizarea după decriogenare este imposibilă.

Din nou, trebuie să ne oprim aici. 

Dar nu-ți fă griji, vom reveni în curând cu o altă serie.

Dacă ai totuși o întrebare și vrei un răspuns acum,  te invităm să programezi o întâlnire de consultanță gratuită cu un reprezentant Stem Cells Bank. Click AICI pentru detalii!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.