Este primăvara un anotimp bun pentru a fi însărcinată?

Stem-Cells-Bank-Thumbnai---1Martie

Tocmai ai aflat că urmează să devii mămică? Atunci poți spune că ești norocoasă.

În primul rând pentru că urmează să ai un bebeluș care să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai plină de bucurie.

Iar în al doilea rând pentru că primăvara tocmai a sosit și este un anotimp perfect pentru sarcină. Temperaturile sunt în creștere, natura revine la viață, totul este frumos și perfect pentru tine.

Așa că am pregătit 4 motive pentru care acest sezon este perfect pentru sarcină. Și să nu ne mai lungim cu vorba, să trecem direct la subiectul acestui articol.

1. Nu trebuie să investeși în hăinuțe pentru sarcină – nu ai nevoie de haine groase (care au și prețuri destul de mari): geci, bluze, pantaloni și chiar ghete. Asftel bănuții pe care ar fi trebuit să-i investești în noua ta garderobă, îi poți pune deoparte și să-i folosești în alte scopuri. Așadar, la capitolul garderobă, cel puțin pentru început, nu ai nevoie de multe schimbări. Te poți descurca cu câteva bluze mai lărguțe, pantaloni mai lejeri și o gecuță subțire pe care cu siguranță o ai deja în dulap. Pe viitor, este posibil să ai nevoie de câteva bluze mai groase și lejere ca să fii pregătită de sosirea toamnei.

2. Poți să faci plimbări și exerciții ușoare în aer liber – pentru că temperaturile sunt în creștere și vremea devine tot mai plăcută (fără să fie prea cald), poți profita și să ieși la plimbări prin parc sau să faci câteva exerciții ușoare care să te ajute să rămâi în formă și pe durata sarcinii. Dacă plănuiești să faci exerciții în aer liber, verifică programul cu medicul specialist și dacă ai acordul lui, bucură-te de mișcare și aer curat.

3. O mulțime de fructe și legume proaspete – primăvara, vara chiar și toamna îți oferă o mulțime de variante de unde să alegi. Așa că nu trebuie să îți faci griji pentru alimentația ta. Gândește-te doar: căpșuni proaspete, cireșe, pepene roșu, pepene galben.. o explozie de arome pentru porția de vitamine și energie zilnică. Sună super delicios și sănătos în același timp. Ești o norocoasă.

4. Ai scăpat de sezonul răcelilor – teoretic perioada rece a trecut și odată cu ea și sezonul răcelilor și gripei. Este o veste minunată pentru tine mai ales că în perioada sarcinii imunitatea este mai scăzută și chiar o simplă răceală poate să îți dea bătăi mari de cap. Chiar dacă teoretic ai scăpat de acest „pericol” asigură-te că faci tot ce îți stă în putință să îți fortifici sistemul imunitar. Spre exemplu, vitamina C și consumul de lichide sunt de mare ajutor în acest sens. De asemenea, acordă o atenție sporită momentelor de relaxare și fă în așa fel încât să ai parte de cât mai multe pe durata sarcinii – odihna este și ea foarte importantă pentru fortificarea sistemului imunitar.

Acestea sunt cele 4 motive depistate de mine, însă cu siguranță cea mai mare bucurie este aceea că urmează să devii mămică și să te bucuri de o experiență cu totul nouă pentru tine, indiferent de sezonul în care se întâmplă asta.

Îți doresc o primăvară superbă și plină de momente frumoase!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.