Descoperă laboratorul Stem Cells Bank

Stem-Cells-Bank-LaboratorDacă te-ai hotărât să recoltezi celule Stem pentru micuțul tău, cu siguranță vrei să fii sigură că ele vor fi obținute în siguranță.

Așa că, în articolul de azi vom vorbi mai mult despre laboratorul Stem Cells Bank din Timișoara, dat în funcțiune în 2010.

În primul rând, vrem să te asigurăm că laboratorul nostru funcționează 365 de zile pe an, 7 zile din 7 – chiar și în weekenduri și în zilele de sărbătoare legală.

Asta înseamnă că celulele recoltate la naștere pot fi stocate imediat după naștere. În același timp, dacă micuțul tău va avea vreodată nevoie de ele, celulele pot fi accesate în cel mai scurt timp.

Aspecte generale

Laboratorul Stem Cells Bank a fost deschis în 2010, iar din 2016 a intrat în sistemul medical MedLife. De atunci, capacitatea laboratorului s-a dublat (sunt 2 camere de procesare), deoarece numărul celulelor recoltate a crescut.

Laboratorul nu are pereți clasici, ci sunt izolate cu panerul-uri speciale din foi de aluminiu. Astfel, laboratorul se păstrează steril și micor-organismele sunt împiedicate să pătrundă în interiorul laboratorului.

Mai mult, puritatea aerului este controlată de filtrele HEPA. Puritatea aerului este asigurată și de presiunea din interiorul camerelor. Filtrele HEPA garantează presiunea crescută în camere de procesare, pentru ca aerul să circule înspre exterior.

Tankurile de stocare

Tankurile sunt dotate cu siguranță adițională.

Funcționează pe bază de curent, iar temperatura din interiorul lor este asigurată de azot lichid. Temperatura dintr-un tank ajunge pana la -200 °C.

În cazul unei situații de urgență (de exemplu un cutremur), tankurile pot rezista până la 23 de zile, fără curent și fără conectare la azot lichid.

Aparate de ultimă generație

Laboratorul este dotat cu aparate de ultimă oră care oferă cele mai bune rezultate pentru procesarea materialului biologic.

Pentru siguranţa completă a grefelor, ne-am asigurat că aparatele funcţionează constant, fără erori, chiar şi în situaţii de urgenţă.

Biosafe Sepax 2®

Laboratorul Stem Cells Bank este singurul laborator din România dotat cu Sepax 2.

Cu Sepax 2, prelucrarea şi izolarea celulelor Stem este complet automatizată.

Utilizând sistemul Sepax pentru separarea celulară a sângelui, orice risc de contaminare în laborator este practic eliminat. Biosafe Sepax 2® întrece orice altă tehnică de procesare a sângelui din cordonul ombilical, oferind cele mai bune rezultate pentru fiecare grefă:

Peste 1.000.000 de grefe au fost procesate folosind sistemul Sepax, în peste 40 de ţări.

Peste 2500 de grefe procesate cu Sepax au fost utilizate în transplanturi.

Vizită virtuală

În cazul în care vrei să vezi laboratorul, dar nu ești în Timișoara, te invităm să dai click AICI și să urmărești videoul de prezentare.

Pentru orice alte întrebări, sau curiozități, solicită o întâlnire gratuită cu un consultant Stem Cells Bank, iar noi îți vom răspunde cu drag la toate întrebările.

Click AICI!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.