De ce se trezește bebe în mijlocul nopții?

Stem-Cells-Bank-Micuțul-tău-se-trezește-noaptea

În primul an de viață al micuțului tău vei avea parte de destule nopți nedormite sau cu somn pe reprize. Asta se va întâmpla din cauză că în primele luni de viață bebelușul se va trezi destul de des pe durata nopții.

Totuși, care sunt motivele pentru care se întâmplă acest lucru? De ce se trezește micuțul peste noapte plângând? În acest articol îți vom prezenta câteva dintre cel mai des întâlnite cauze dar și cum poți să reduci aceste episoade.

Așadar, să vedem care sunt posibilele cauze pentru care bebelușul se trezește în mijlocul nopții.

  • îi este prea cald sau prea frig
  • există o sursă de lumină în apropiere și îl deranjează
  • un sunet puternic care i-a deranjat somnul
  • este obișnuit să doarmă cu suzetă sau biberon
  • l-ai obișnuit să adoarmă legănat
  • a fost bolnăvior de curând
  • există o schimbare majoră în rutina zilnică – ați plecat în vacanță și programul de somn a fost deranjat de acest lucru
  • nu a fost alăptat suficient înainte de somn

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai comune cauze pentru care bebelușul se poate trezi în timpul nopții. Acum că am aflat care sunt cauzele hai să vedem cum putem să le rezolvăm sau să le evităm.

Creează o rutină zilnică – pentru majoritatea adulților, rutina nu reprezintă neapărat un lucru bun, pentru că la un moment dat poate interveni monotonia și automat plictiseala, însă pentru un bebeluș, rutina zilnică este foarte importantă. Trebuie să știi că pentru micuțul tău este destul de dificil să se adapteze schimbărilor bruște care pot să intervină. Așa că, dacă bebelușul tău este obișnuit să adoarmă la o anumită oră noaptea, asigură-te că se întâmplă acest lucru în fiecare zi. De asemenea, încearcă, pe cât posibil să creezi un ritual de somn și să te ții de el zilnic chiar și în cazul în care sunteți plecați în concediu sau nu sunteți acasă.

Temperatură optimă în camera bebelușului - așa cum am spus, bebelușul se poate trezi noaptea dacă îi este prea cald sau prea frig. Asta se poate rezolva destul de ușor. Cum? Te asiguri că temperatura din camera copilului este optimă. Nu ar trebui să fie nici foarte ridicată, nici foarte scăzută, indiferent de sezon. De asemenea, fii atentă atunci când îl îmbraci pentru somn, să nu fie prea gros sau prea subțire îmbrăcat. De asemenea, asigură-te că hăinuțele în care doarme sunt confortabile și nu îl strâng ca să nu-l incomodeze în timp ce doarme.

Cina înainte de somnic - Este foarte important ca micuțul tău să mănânce înainte de a adormi noaptea. Astfel, șansele ca el să se trezească în mijlocul nopții sunt mai reduse decât în cazul în care adoarme fără să mănânce. Dacă totuși a adormit înainte să mănânce, poți să încerci să-l trezești ușor și să-l hrănești.

Așa cum am spus, cauzele pe care ți le-am prezentat pot fi evitate sau rezolvate. Așa că, verifică dacă dintre cauzele de mai sus este vreuna prezentă și încearcă să o rezolvi sau să o eviți pentru o noapte cu somn liniștit și pentru bebe, și pentru tine.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.