Bebelușul tău are probleme cu somnul? Iată 4 greșeli pe care le fac părinții

Stem-Cells-Bank-Thumbnai---Somn-copilMicuțul tău are probleme cu somnul? Cel mai probabil faci una dintre cele 4 greșeli pe care părinții le fac cel mai des cand vine vorba despre acest capitol.

Nu trebuie să te simți vinovată, este foarte ușor să pici în capcană și să faci una dintre aceste greșeli. Ce este cel mai important, este că trebuie să învățăm din greșeli și să nu le mai repetăm pe viitor. Așa că, hai să vedem care sunt aceste 4 greșeli:

1. Aștepți prea mult până îl pui pe micuț la somn – gândește-te puțin la asta: de câte ori ai auzit un bebeluș plângând în public și primul lucru pe care părintele l-a spus a fost „Oh, este obosit”. De cele mai multe ori este adevărat, micuțul plânge din cauza oboselii. Ideea este că bebelușul când ajunge să plângă de oboseală este un prim semn că nu l-ai pus la somn la momentul potrivit. Pentru a observa primele semne pe care micuțul ți le transmite atunci când este obosit, trebuie să fii foarte atentă la toate gesturile lui. În felul aesta îl poți pune să doarmă înainte să ajungă la epuizare și să înceapă să plângă. Iată câteva indicii care ți le dă micuțul atunci când îi este somn:

  • își freacă ochii cu mânuțele;
  • se uită în gol;
  • ține pumnii strânși;
  • cască.

2. Nu crezi în puterea unei rutine pentru bebeluș, mai ales atunci când vine vorba despre somn – probabil că ai mai auzit că este foarte bine să ai o rutină pentru bebelușul tău pe care să o repeți în fiecare seară înainte de somn. Spre exemplu, în fiecare seară înainte de ora de culcare, îi faci o baie caldă, îi citești o poveste și apoi este momentul pentru somn. Ei bine, este o variantă perfectă însă din cauză că în zilele noastre părinții sunt foarte ocupați, cei mai mulți dintre ei sar peste acest obicei. Problema este că bebelușii au nevoie de rutină. Nu trebuie să îți faci griji, bebelușul tău se obișuiește foarte repede cu un program bine stabilit dacă îl repeți la aceleași ore, fără excepții. În felul acesta, atât bebelușul, cât și tu, veți fi mai odihniți și veți dormi liniștiți pe perioade mai lungi de timp.

3. Nu respecți programul de somn al micuțului - dacă micuțul tău are deja o rutină, un program atunci când vine vorba despre somn, se întâmplă ca în diverse momente să spui că nu se întâmplă nimic dacă deviezi puțin de la planul inițial. Ei bine, nu e chiar așa. Este mult mai bine să îți faci planul în funcție de programul de somn al micuțului, în felul acesta eviți situațiile în care nu îl poți respecta și acesta devine agitat și nervos din cauza oboselii. O singură abatere de la programul normal poate să însemne alte două zile în care bebelușul se obișnuiește din nou cu programul de somn. Așa că, încearcă pe cât posibil să nu te abați de la programul și rutina pe care le-ai făcut pentru micuțul tău.

4. Reacționezi la fiecare sunet pe care bebe îl face – în timp ce doarme, cel mic face diverse sunete și nu este nevoie să reacționezi la fiecare dintre ele. Este posibil ca micuțul tău să viseze și în acest timp să scoată tot felul se sunete dar asta nu este motiv de alarmare. Poți să-l verifici, să vezi ce face, dacă doarme sau s-a trezit, însă nu este necesar să îl ridici de fiecare dată din pătuț. Dacă faci asta de fiecare dată, îl trezești și îi strici somnul și rutina. Așa că, relaxează-te și reacționează doar atunci când observi că micuțul s-a trezit. În timp vei învăța să distingi sunetele pe care le face bebelușul tău atunci când doarme, de cele pe care le face atunci este treaz.

Lista ar putea continua, însă cel mai important este să ai grijă la programul de somn al micuțului și să încerci, pe cât posibil să îl respecți. În felul acesta bebelușul tău va dormi ca un îngeraș întreaga noapte. Câte dintre aceste greșeli le faci în mod frecvent?

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.