Consumul de bere în sarcină – este permis?

Berea în sarcină. Ce trebuie să știi (1)

Știi deja faptul că alcoolul nu este recomandat în timpul sarcinii. Dar poate că berea reprezintă una dintre poftele tale ciudate în această perioadă delicată și te întrebi dacă un pahar ocazional este în regulă. Dar berea fără alcool? Este o variantă mai bună?

Din păcate, nu există nicio cantitate de bere care să fie considerată sigură în timpul sarcinii. Chiar și o bere care este etichetată „fără alcool” poate conține unele urme de alcool.

Iată de ce ar trebui să renunți la consumul de bere în timpul sarcinii!

Cum poate afecta berea  fătul în curs de dezvoltare:

Una dintre cele mai mari preocupări cu privire la consumul de bere și alcool în timpul sarcinii este efectele sale dăunătoare asupra bebelușilor în curs de dezvoltare. De asemenea, fătul nu poate descompune alcoolul ca adulții. Orice alcool transmis unui făt, din sângele părintelui prin cordonul ombilical, poate rămâne în corpul acestuia pentru perioade lungi.

Bebelușii al căror organism este deteriorat de alcool se nasc cu un grup de dizabilități cunoscut sub numele de sindromul alcoolic fetal (FAS). Efectele sindromului alcoolic fetal pot persista pe tot parcursul vieții.

Copiii care au sindromul alcoolic fetal pot prezenta:

  • Greutate mică la naștere
  • Probleme de vedere și auz
  • Întârzieri de dezvoltare
  • Dificultăți de concentrare și atenție
  • Probleme de învățare și comportament în școală
  • Dificultate de socializare
  • Probleme medicale și comportamentale de-a lungul vieții care pot necesita asistență

Consumul excesiv de alcool în timpul sarcinii (aproximativ 5 băuturi pe zi) poate duce, de asemenea, la naștere prematură sau la nașterea unui copil înainte de 37 de săptămâni. Băutul în timpul celui de-al doilea și al treilea trimestru de sarcină crește riscul de naștere prematură.

Copiii prematuri se confruntă adesea cu probleme de sănătate, deoarece corpul lor nu este complet dezvoltat. Complicațiile de sănătate pentru copiii prematuri includ:

  • Probleme de respirație
  • Probleme de hrănire
  • Probleme de auz și vedere
  • Paralizie cerebrală
  • Întârzieri de dezvoltare

În plus, bebelușii născuți mai devreme de 32 de săptămâni au șanse mai mari să moară sau să aibă dizabilități.

Așadar, nu ar trebui să bei nicio cantitate de bere sau alcool în timp ce ești însărcinată. Chiar și berile fără alcool pot conține cantități mici de alcool și este mai bine să le eviți în timpul sarcinii.

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Stem Cells Bank vine în sprijinul tău. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.



Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.