Ovarele polichistice: Cum afectează sarcina?

Ovarele polichistice Cum afectează sarcina (1)

Sindromul ovarului polichistic (PCOS) este o afecțiune care afectează între 6 și 15% dintre femeile aflate la vârsta fertilă. Dacă ești diagnosticată cu PCOS, poate fi mai dificil să rămâi însărcinată. Iar după aceea, ești expusă riscului de a avea mai multe complicații în timpul sarcinii, travaliului și nașterii.

Femeile cu PCOS au de trei ori mai multe șanse de a avea un avort spontan, în comparație cu femeile care nu au PCOS. De asemenea, au mai multe șanse să dezvolte preeclampsie, diabet gestațional și să aibă un copil mai mare și naștere prematură. Acest lucru ar putea duce la dificultăți în timpul nașterii sau la o naștere prin cezariană.

Riscuri pentru viitoarele mame cu PCOS

Dacă te confrunți cu PCOS, poate fi mai greu să rămâi gravidă. Dezechilibrele hormonale ar putea fi de vină.

Femeile cu PCOS sunt mai predispuse să fie supraponderale și să se bazeze pe tehnologia reproductivă pentru a rămâne însărcinate. Un studiu a constatat că 60% dintre femeile cu PCOS sunt supraponderale . Aproape 14% au avut nevoie de tehnologie de reproducere pentru a rămâne însărcinate.

Femeile cu PCOS au un risc crescut de a dezvolta mai multe complicații medicale de-a lungul vieții, inclusiv:

  • rezistenta la insulina
  • diabet de tip 2
  • colesterol ridicat
  • tensiune arterială crescută
  • boala de inima
  • accident vascular cerebral
  • apnee de somn
  • posibil un risc crescut de cancer endometrial

Pentru femeile însărcinate, PCOS aduce un risc crescut de complicații. Aceasta include preeclampsia, o afecțiune periculoasă atât pentru mamă, cât și pentru viitorul bebeluș. 

A avea diabet gestațional ar putea duce la un copil mai mare decât media. Acest lucru ar putea  conduce la probleme în timpul nașterii. De exemplu, bebelușii mai mari sunt mai expuși riscului de distocie a umerilor (atunci când umărul copilului se blochează în timpul travaliului).

Majoritatea simptomelor PCOS în timpul sarcinii pot fi tratate cu o monitorizare atentă. Dacă dezvolți diabet gestațional, poate fi necesară insulină pentru a menține stabil nivelul zahărului din sânge.

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Stem Cells Bank vine în sprijinul tău. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.

 Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.