Celule stem pentru boli cardiace congenitale

Stem-Cells-Bank-Tratamente

Medicină regenerativă este unul dintre domeniile promițătoare pentru tratamente cu celule stem. Studiile susținute de către Mayo Clinic examinează posibilitatea de a ajuta copiii cu sindromul hipoplastic cardiac stâng folosind celule stem proprii, izolate din sânge ombilicoplacentar recoltat la naștere.

Sindromul hipoplastic cardiac stâng este o afecțiune congenitală care diminuează semnificativ capacitatea ventricului stâng în a susține circulația, fiindcă această partea a inimii este subdezvoltată. Copiii care suferă de această afecțiune sunt tratați cu trei operații care se desfășoară între primele zile și 4 ani de viață, iar unii dintre pacienți au nevoie chiar de transplant de inimă.

Studiul efectuat de către Mayo Clinic, deja monitorizează copii diagnosticați cu aceasta afecțiune, diagnostic pus deja din timpul sarcinii. Cercetătorii au pregătit un protocol special pentru procesarea sângelui ombilicoplacentar, iar celule stem izolate au fost administrate pacienților în cadrul celei de a doua operații efectuate în primele luni de viața.

Ținta studiului a fost confirmarea siguranței procedurii prin absența efectelor secundare severe. Rezultatele arată că procedura este sigură pentru pacienți, iar datele încurajatoare referitoare la starea lor indică continuarea cercetării. Etapa următoare poate monitoriza eficiența procedurii, ținta finală fiind evitarea transplantului de inimă, împreună cu creșterea ratei de supraviețuire a pacienților pe termen lung.

O mulțime de studii suplimentare sunt necesare, dar copiii cu boli cardiace congenitale pot avea speranțe pentru tratamente inovatoare cu ajutorul celulelor stem.

Noi, la Stem Cells Bank – Sistemul Medical Medlife credem în potențialul terapiilor celulare și vă punem la dispoziție singurul serviciu de stocare de celule stem la naștere cu garanția Medlife.

Află mai multe despre recoltarea celulelor stem la nașterea micuțului tău, solicitând o întâlnire gratuită cu un consultant Stem Cells Bank. Click AICI pentru detalii!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.