Celule stem dau speranța oamenilor paralizați

Stem-Cells-Bank-Celule-stem-dau-speranța-oamenilor-paralizați

Tratarea paraliziei cu ajutorul terapiilor celulare a atras interesul intens al oamenilor de știință.

În urma unui accident rutier, Kristopher Boesen a fost paralizat, iar medicii sustinau că șansele de recuperare erau minime. Kristopher s-a înscris în studiul clinic organizat de universitate de California de Sud, împreuna cu firma Asterias Biotherapeutics.

Studiul constă în folosirea celulelor AST-OPC1, care au fost injectate direct la nivelul coloanei. Ținta tratamentului este de a stimula regenerarea structurilor sistemului nervos, având ca scop final recuperarea functiilor motorii.

Dr. Liu, liderul echipei medicale a explicat că eventuala recuperare a mobilității mâiniilor poate avea un impact pozitiv semnificativ în calitatea de viață a pacienților paralizați.

La două săptămâni după tratament au apărut primele semne de îmbunătățire, iar la trei luni după tratament, Kristopher își poate folosi scaunul electric, iar mobilitatea actuală îi permite să folosească telefonul mobil. În plus, acum se poate ocupa singur de igiena personală zilnică.

Dr. Liu subliniază faptul că trecerea de la paralizie totală la mișcarea limitată a mâinilor, reprezintă o diferență enormă pentru calitatea de viață a pacienților și pentru demnitatea lor personală.

Celulele AST-OPC1 au fost create în laboratoarele Asterias Biotherapeutics, în urma unei proceduri complexe de cultură celulară.

Noi, la Stem Cells Bank – Sistemul Medical Medlife credem în potențialul terapiilor celulare și vă punem la dispoziție singurul serviciu de stocare de celule stem la naștere cu garanția Medlife.

Stem Cells Bank – Protejează viitorul copilului tău! Acum – cu garanția MedLife.

Dacă ți-a plăcut articolul dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.