8 sfaturi pentru prima iarnă a lui bebe

8-sfaturi-pentru-prima-iarnă-a-lui-bebe

Sezonul rece și-a făcut simțită prezența de ceva timp și poate să fie un anotimp care aduce o mulțime de provocări atât pentru tine, cât și pentru micuțul tău.

Probabil te gândești că îți vei petrece zilele friguroase de iarnă relaxându-te la căldurică, alături de micuțul tău, în timp ce-i citești o poveste frumoasă. Însă tabloul perfect de iarnă poate să fie pus în umbră dacă micuțul tău răcește în această perioadă.

Ca să te asiguri că-l ferești pe micuțul tău de „provocările” acestui sezon, am pregătit pentru tine, o listă cu sfaturi care să te ajute în prima iarnă a lui bebe.

  1. Folosește un umidificator – pe durata sezonului rece, în timp ce încălzirea este pornită, umiditatea din casă este în scădere. Un aer uscat în casă poate să aibă efecte nedorite asupra pielii micuțului tău și nu numai. Scapi de aerul uscat și păstrezi nivelul umidității din casă constant cu ajutorul unui umidificator.
  2. Folosește o cremă hidratantă – așa cum am spus și mai devreme, pielea lui bebe are de suferit pe durata sezonului rece. Probabil ai observat și în cazul tău momente în care pielea îți este foarte uscată, în acest sezon. Din cauza temperaturilor scăzute și a umidității sub limite optime, și pielea micuțului tău se poate usca. Ce poți face pentru a scăpa de această problemă? Folosește o cremă hidratantă specială pentru bebeluși.
  3. Nu exagera cu produsele pe care le folosești – este suficient să-i spui unui părinte că trebuie să-i ofere copilului lui o atenție sporită, că va exagera cu siguranță. Pe de o parte este de înțeles, îl iubești și vrei să te asiguri că faci tot ce îți stă în putință ca el să fie sănătos, însă trebuie să ai grijă și să nu exagerezi, mai ales când vine vorba despre produsele pe care le folosești. Spre exemplu, în încercarea ta de a-l feri pe bebe de microbi și bacterii, poți să îi faci mai multe băițe și în felul acesta să-l expui la produsele speciale pentru îngrijirea micuțului. Poate ți se pare ciudat, însă și șamponul sau săpunul pot să îi usuce pielea micuțului dacă sunt folosite în exces. Nu înțelege greșit, nu spunem să nu-i faci baie lui bebe, însă este important să nu exagerezi.
  4. Fă-i masaj micuțului tău – indiferent de sezonul în care ne aflăm, masajul nu trebuie să lipsească. Este recomandat și de specialiști datorită faptului că stimulează circulația sângelui în corp și îi oferă micuțului o stare de bine, care contribuie indirect la fortifierea sistemului imunitar al bebelușului. Este important ca temperatura din camera în care îl masezi pe micuț să fie mai ridicată și alegerea timpului din zi să fie ales bine. Poți chiar să folosești uleiuri naturale atunci când îl masezi.
  5. Alege doar haine confortabile pentru micuțul tău – Din dorința de a-l proteja pe micuțul tău de frig îl poți înfofoli. Mănuși groase, gecuță și două rânduri de bluzițe de iarnă, ciorăpei foarte groși, toate pot să îl împiedice pe bebe să se miște în voie, iar asta îl va enerva, cu siguranță. Alege-i îmbrăcămintea în funcție de temperatura din încăperea în care petreceți timp și optează pentru hainuțe care îi acoperă în întregime corpul dar care nu îl împiedică să se miște în voie.
  6. Păstrează o temperatură constantă în camera bebelușului – variațiile de temperatură din încăperi pot să aducă suprize neplăcute. Așa că, este recomandat să menții o temperatură constantă în camera micuțului. Însă care este temperatura optimă pentru bebe? Pentru sugari temperatura trebuie să se încadreze între 22-24 grade Celsius, iar pe timpul nopții poate fi cuprinsă între 18 și 22 de grade.
  7. Fă plimbări scurte cu bebe – din când în când este recomandat să ieși afară cu micuțul tău, chiar și pe timpul iernii. Înainte de a ieși la plimbare asigură-te că bebelușul este protejat din cap până în picioare, însă ține cont de sfaturile de la punctul 5. Cum poți să îți dai seama că micuțului tău nu îi este frig. Verifică-i burtica – trebuie să fie călduță și verifică-i și tălpile – acestea trebuie să fie mai reci decât burtica. Acestea sunt semnele care îți transmit că temperatura corpului bebelușului tău este cea potrivită.
  8. Distrează-te și creează amintiri – pe lângă toate grijile pe care i le porți, prima iarnă alături de bebe aduce și multe amintiri frumoase. Așa că, bucură-te din plin de experiență și creează cât mai multe amintiri speciale. Fă poze sau începe un jurnal în care să notezi toate momentele speciale petrecute alături de bebelușul tău și toți cei dragi.

Pune în aplicare aceste sfaturi și tranformă în realitate tabloul perfect de iarnă!

Dacă ți-a plăcut acest articol dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.