Celule prelevate la naștere vs. Celulele din măduva osoasă

Stem-Cells-Bank-Celule-prelevateCu siguranță ai auzit până acum discuții referitoare la celulele stem prelevate din măduva osoasă.

Care e diferența între ele?

Este vreo diferența?

Pe scurt, DA.

Până în anii 1980, celulele stem erau prelevate dintr-o singură sursă, și anume măduva osoasă, locul unde se formează celulele stem din care ia naștere sângele.

Transplanturile cu celule stem de măduvă osoasă presupun compatibilitatea între donator și primitor, iar uneori este dificil de găsit un donator compatibil cu pacientul.

Din punct de vedere statistic, unul din trei pacienți care au nevoie de transplant nu poate găsi un donator de grefă compatibilă. Sângele cordonului ombilical reprezintă o alternativă valabilă de grefă. În plus, acest sânge poate fi folosit și în cazuri de incompatibilitate, de compatibilitate incompletă, cu rezultate bune ale tratamentului.

Este important, deci, să că celulele stem prelevate la naşterea unui copil sunt preferabile celor din măduva osoasă pentru că:

– Nu se pune problema îmbătrânirii sau expunerii celulelor la radiaţii şi/sau viruşi.
– Au o capacitate mai mare de a prolifera şi regenera celulele.
– Situaţiile în care grefă este respinsă sunt mai puţin frecvente.
– Procedura de colectare a sângelui este simplă, sigură şi nedureroasă.

Alte avantaje ale celulelor Stem prelevate la naştere:

– Pot fi folosite de frați, la care probabilitatea de compatibilitate este mai mare
– Riscul apariției de complicații atunci când sunt folosite la transplanturi este mai mic
– Există posibilitatea de a folosi propriile celule stem pentru a trata anumite boli pentru care în prezent nu există opțiuni terapeutice (transplant autolog)
– Familia are la dispoziție imediat materialul biologic, fără perioade lungi de căutare a unor donatori compatibili

Încă mai ai întrebări legate de celulele stem?

Solicită o întâlnire gratuită cu un consultant Stem Cells Bank pentru a află tot ce vrei să știi despre celulele stem și siguranța în plus pe care o oferă copilului tău!

Click AICI pentru mai multe detalii!

Echipa Stem Cells BankCompletează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.