5 lucruri de care trebuie să ții cont dacă te urci la volan în timpul sarcinii

Stem_Cells_Bank_Sarcina_si_condus

În perioada sarcinii este posibil să deprinzi o stare de anxietate atunci când vine vorba de șofat. Este firesc dacă ar fi să ne gândim că instinctul matern se activează în această perioadă, dar în anumite condiții poate căpăta dimensiuni astronomice.

Pentru că femeia zilelor noastre este activă și are preocupări precum serviciu, cumpărături sau activități administrative, iar mașina este la îndemână pentru deplasare, teama de condus poate fi combătută dacă iei în calcul câteva măsuri de precauție.

Ce trebuie să știi este că dezvoltarea intrauterină a bebelușului nu este perturbată dacă alegi sa conduci pe durata sarcinii. Datoria ta, însă, este să te asiguri că nu te expui la situații care ar putea să-ți pună viața in pericol ție și bebelușului.

Așa că ține cont de următoarele atenționări astfel încât să conduci în condiții de siguranță, pe durata sarcinii:

1. Fixează poziția volanului
Spațiul dintre volan și burtă este bine să fie de aproximativ 20 cm, așa că, pe măsură ce bebe crește, adaptează distanța. Când faci asta, gândește-te că dacă ești în situația de a frâna să nu existe riscut de a comprima sacul uterin.

2. Poarta întotdeuna centura de siguranță
Folosirea centurii de siguranță este vitală atunci când ești însărcintă pentru că amortizează din șocul produs de frână. Dacă este atașată corect, centura protejează uterul în eventuale situații neplăcute din trafic.

Atașarea se face astfel: partea mai scurtă se poziționează sub burtă, iar partea mai lungă se petrece firesc pe diagonală pe lângă burtă astfel încât să fie protejată.

3. Adaptează poziția scaunului
Chiar dacă ești sofer sau pasager, poziția scaunului se modifică. Spătarul trebuie să alunece ușor pe spate pentru a proteja coloana, iar partea de șezut împins spre înapoi pentru a face loc picioarelor.

4. Distanța între mașini
În perioada sarcinii este posibil să scadă acuitatea reflexelor astfel că este bine să îți iei măsuri de precauție. Distanța dintre tine și mașina din față este bine să fie mai mare decât de obicei pentru a nu te expune riscului de a fi nevoită să frânezi brusc.

5. Poartă haine comode
Genul de haine pe care îl alegi să te îmbraci joacă un rol important pentru că acest lucru contribuie la starea de confort pe care este bine să o ai la volan. Poartă întotdeauna încălțări joase și haine lejere pentru a avea libertate de mișcare în timp ce conduci.

O altă întrebare des întâlnită care necesită un răspuns clar: Dacă sunt însărcintă pot să conduc fără oprire mai multe ore?

Dacă mergi în vacanță sau ai de făcut mai multe drumuri într- o zi este bine să știi ca șofatul poate fi obositor. Chiar și din postura de pasager, reține că este bine să faci pauze dese în care să îți relaxezi picioarele și spatele.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.