Cele mai comune 3 greșeli pe care le fac femeile însărcinate

A fi însărcinată nu este un lucru ușor, mai ales dacă este primul tău copil. De aceea, există șanse să faci greșeli comune pe care aproape orice viitoare mamă le face. În orice caz, nu trebuie să fii speriată de aceste greșeli! Vei învăța pe parcurs cum să le eviți, iar în acest articol, noi îți oferim câteva informații care te vor ajuta.

  1. Nu dormi suficient

Una dintre cele mai mari și frecvente greșeli pe care le face o femeie însărcinată este să evite să doarmă. Multe viitoare mămici își sacrifică somnul pentru a avea un echilibru perfect între programul de lucru și cel de acasă. Însă trebuie să dormi cât mai mult în cele 9 luni de sarcină. Și asta deoarece schimbările hormonale și psihice care au loc acum necesită mai multă odihnă și repaus. Un somn insuficient va aduce organismului tău oboseală în sarcină, un simptom bine-cunoscut de medicii ginecologi. De asemenea, este important să dormi pentru a fi pregătită fizic la nașterea propriu-zisă.

Dacă de obicei dormi mai puțin de 5, 6 ore pe noapte, este bine să te odihnești mai mult. Încearcă să mergi la somn cu o oră înainte de programul tău zilnic de dormit și să te trezești cu o oră mai târziu. Cheia pentru a avea o odihnă plăcută este să găsești balanța între a te odihni suficient și a dormi prea mult.

  • Mănânci cât pentru doi

Una dintre cele mai frecvente griji a unei femei insarcinate este ca daca nu câștigă suficient în greutate, fătul nu se va dezvolta sănătos. Cu toate acestea, nutritioniștii atrag atenția asupra unui aspect important al alimentației prenatale: calitatea este mai importantă decăt cantitatea.

Bebelușul din burta ta are nevoie de fapt de o nutriție corectă, care este bine să se afle în necesarul zilnic de calorii. Este recomandat să consumi doar până la 300 de calorii în plus în perioada de sarcină. Tot ce este în exces poate duce la complicații precum preeclampsie (se produce când tensiunea sangvină a femeii crește) sau diabet gestațional (care apare din cauza insuficienței organismului de a secreta insulină în cantități necesare pentru a menține glicemia în limite normale).

  • Nu faci destule exerciții fizice

O altă greșeală comună pe care o fac femeile în cele 9 luni de sarcină. Într-adevăr, nu trebuie să exagerezi cu mișcarea fizică, însă ea este necesară în aceste luni; desigur, atâta timp cât reușești să păstrezi un echilibru perfect între sport și relaxare. Cele mai multe viitoare mămici sunt de părere că e suficient faptul că urcă scările la birou sau că ard caloriile în plus prin activitățile zilnice pe care le fac în casă. Dar exercițiile fizice din timpul sarcinii, exerciții speciale pentru gravide, pot să-ți aducă o mulțime de beneficii, atât ție cât și fătului. Sportul combate stresul hormonal, îți pune circulația sanguină în acțiune și te pregătește pentru momentul nașterii. Mai mult, îl ajută pe bebelușul din burtică să crească și să se dezvolte sănătos.

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman. Ele se pot diferenția în alte tipuri de celule care, la rândul lor, pot asigura regenerarea la nivelul ţesuturilor şi organelor din corpul uman. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic cât și fizic, pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind corect informată despre toate aceste aspecte.



Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.