Ce trebuie să știi atunci când pleci în concediu cu bebe

Stem-Cells-Bank-Blog-Calatorit

Planuiești să pleci în concediu iarna aceasta cu familia? Sau poate este chiar prima călătorie mai lungă în care pleci cu bebe? Nu-ti face griji, în acest articol am acoperit cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi atunci când pleci în concediu cu micuțul tău.

Înainte să deveniți părinți, plănuitul concediului era destul de simplu: alegeați destinația, mijlocul de transport și data și puteai începe să împachetezi. Acum, trebuie să iei mai multe aspecte în considerare, ținând cont că urmează să călătorești cu un bebeluș.

Așa că, aspecte precum timpul și distanța de parcurs devin mult mai importante. La fel de dificilă poate să fie și alegerea mijlocului de transport până la destinație. Însă, ca de obicei, venim cu câteva sfaturi care să te ajute să iei deciziile potrivite atunci când plănuiești călătoria în care vine și bebe.

Și începem.

Evită să călătorești în zilele aglomerate - Care sunt aceste zile? în general zilele din apropierea sărbătorilor sau cele vineri, respectiv duminică, în cazul în care vrei să pleci doar peste weekend. Dacă alegi să te deplasezi cu mașina personală, este posibil să petreci mai mult timp în trafic decât ai estimat inițial și asta poate să devină o problemă.

Alege ora zborului în funcție de programul lui bebe – Dacă este posibil și destinația pe care ai ales-o are mai multe zboruri într-o zi, alege zborul care se potrivește cel mai bine cu programul lui bebe. Ce înseamnă asta? Probabil că știi deja care este partea zilei în care micuțul tău este cel mai fericit și liniștit. Acela este momentul în care vrei să fie în avion.

Spre exemplu, în general, bebelușii sunt cei mai fericiți dimineața – sunt odihniți – iar asta ar însemna ca o variantă foarte bună ar fi să optezi pentru un zbor de dimineață. În cazul în care crezi că micuțul tău va dormi pe durata zborului, poți să alegi un zbor de noapte.

Nu exagera cu bagajele – Da, călătorești alături de bebe și e posibil să ți se pară că trebuie să iei după tine tot dulapul cu haine ale lui și pe lângă, câteva si pentru voi. Însă, trebuie să te gândești bine înainte să te avânți și să faci un bagaj imens pentru câteva zile.

De ce? Pentru că este un stres în plus. Așa că, alege doar cele necesare și împachetează cât mai puține lucruri. Vă va fi dificil să vă descurcați și cu o grămadă de bagaje și cu bebelușul. Așa că, ține asta în minte în momentul în care împachetezi pentru concediu.

Alege mașina în loc de avion – Poți să eviți călătoria cu avionul pentru destinația aleasă? Atunci fă-o. Pentru a te asigura ca ai luat decizia corectă, calculează timpul pe care ar trebui să-l petreci în aeroport, pe drum până la aeroport, în zbor și apoi până la destinația finală și vezi dacă este apropiat ca durată ca cel pe care-l poți scoate dacă mergi cu mașina.

Dacă sunt apropiate, alege mașina. La o primă vedere pare mai obositor, însă te scapă de o mulțime de situații neprevăzute care pot apărea. Cum ar fi să plătești extra pentru un bagaj pentru că nu respectă dimensiunile. Bagajul de cală să depășească greutatea selectată când ai cumpărat biletul și așa mai departe. În plus, atunci când călătorești cu mașina, poți să te oprești ori de câte ori este nevoie pentru ca bebe să fie bine.

Acestea sunt câteva sfaturi pentru a face alegerea potrivită atunci când plănuiești o călătorie alături de bebelușul tău. În continuare, îți vom da câteva sfaturi de care vei putea ține cont după ce ai ajuns la destinație.

Plănuiește activități în aer liber – Chiar dacă este iarna, puțin timp petrecut în aer liber, la o plimbare, sunt binevenite. În plus, aerul rece ajută la un somn odihnitor și te relaxează în același timp.

Respectă programul de somn al micuțului – Concediu înseamnă pauză de la activitățile zilnice, însă nu de la rutina de somn a micuțului tău. Aceasta trebuie să rămână neschimbată, pe cât posibil și atunci când sunteți în concediu. În felul acesta, bebe va fi mereu vesel și pregătit pentru o nouă plimbare în aer liber. Ba mai mult decât atât, dacă respecți rutina de somn a micuțului tău, la întoarcerea din concediu nu va fi nevoie să încerci să-i refaci rutina.

Siguranța micuțului pe primul loc – Încă din primele momente în care ajungi la cazarea unde vă veți petrece concediul, asigură-te că nu sunt pericole mari pentru micuțul tău. Iar dacă depistezi ceva, încearcă să-l elimini sau să-l ții pe micuț departe de el. Probabil că știi conceptul de „baby proofing”, exact asta trebuie să faci încă din prima zi.

Soluția pentru timpul liber – jucăriile – Cu siguranță că atunci când te-ai gândit la lucrurile pe care trebuie să le împachetezi pentru concediu, ai avut în minte și jucăriile preferate ale micuțului tău. Nu este necesar să le împachetezi pe toate și să le iei cu tine. Alege-le doar câteva, pentru că sunt cu siguranță suficiente ca să-l țină ocupat pe micuțul tău în momentele în care nu veți avea alte activități plănuite.

Fă poze și filmează – Poate că sunteți la primul concediu în care l-ați luat și pe cel mic cu voi, așa că este un motiv în plus pentru care ar trebui să faci cât mai multe poze și filmulețe pe durata concediului. De asemenea, și în cazul în care nu este primul concediu alături de bebe, pozele și filmulețele nu trebuie să lipsească. Vă veți bucura în timp că le-ați facut, pentru că sunt amintiri peste care veți reveni cu drag.

Acestea sunt sfaturile noastre pentru o călătorie alături de bebe. Pregatește-te din timp și planifică totul în așa fel încât atunci când ajungi la destinație să vă bucurați toți de un concediu minunat împreună.

Care este următoarea destinație pentru concediul cu familia?

Dacă ți-a plăcut articolul dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.