Ce trebuie să știi atunci când plănuiești să călătorești cu mașina alături de bebe

Stem-Cells-Bank-Mers-cu-masina

Când ai fost ultima oară într-o excursie cu mașina alături de partenerul tău? Ore întregi de muzică, povești și chiar karaoke. Sună distractiv, așa-i? Probabil că știi că este distractiv, chiar dacă este mai obositor decât daca ai fi ales să te deplasezi până la destinație cu avionul, să zicem.

Dar ce facem când trebuie să plecăm la drum alături de bebe? Cum facem ca această experiență să nu fie foarte grea sau neplăcută, atât pentru cel mic, cât și pentru noi?

În primul rând trebuie să planifici totul foarte bine. Dacă până acum, când plecai doar cu partenerul tău și poate câțiva prieteni, îți permiteai să faci bagajul pentru două zile în câteva minute, acum trebuie să planifici cu grijă și să te asiguri că nu ai uitat ceva de care ai fi avut nevoie pentru cel mic.

Cum poți face asta mai ușor? Să creezi o listă cu cele necesare din timp și pe măsură ce îți amintești lucruri noi de adăugat, să le treci pe listă pentru ca atunci când sosește momentul în care trebuie să faci bagajul, să fii pregătită.

Un alt lucru pe care l-ai putea face și ți-ar ușura întreaga experiență, ar fi să faci un bagaj separat (o geantă) cu cele necesare pentru bebe pe durata drumului. Aici pot sa intre efectiv toate lucrurile pe care le pui în mod normal în geantă atunci când pleci cu bebe la plimbare sau în vizita la cineva. Numai că trebuie să ții cont ca vei avea nevoie de acest bagaj, să-ți fie cât mai la îndemână și să nu fii nevoită să cauți printre bagaje, minute întregi, tot ce îți trebuie.

Organizarea este cuvântul cheie, până în acest moment.

În continuare trebuie să discutăm despre alt aspect important atunci când vine vorba despre călătoriile cu mașina: opririle. Dacă înainte de apariția lui bebe, opririle erau ceva opțional și poate le făceai doar în situații de urgență, acum situația se schimbă.

Planifică opriri cât mai dese, mai ales dacă este vorba despre un drum mai lung. Recomandat ar fi să faci o oprire la cel mult 2 ore de condus. Vei vedea după primele câteva zeci de minute că bebelușul tău poate să devină destul de agitat pe drum, iar opririle pot fi soluția. În plus, mai sunt pauzele în care trebuie să-l schimbi pe bebe sau să-l hrănești.

Bineînțeles că nu trebuie să lipsească din mașină jucăriile preferate (pe cât posibil, bineînțeles) ale lui bebe. În felul acesta va avea activitate pe durata drumului și vei avea parte de mai puține momente în care micuțul se va agita.

O altă metodă de a-l ajuta pe bebe să se bucure de prima lui călătorie cu mașina, este să stai lângă el pe bancheta din spate. Și poate să fie o experiență distractivă și pentru tine și pentru bebe. El va sta liniștit pentru că ești aproape, iar tu poți să inventezi tot felul de joculețe care să facă întreaga călătorie cât mai plăcută (ex. Cucu-bau – un joc foarte simplu dar și foarte apreciat de majoritatea bebelușilor).

Muzica de pe durata călătoriei este importantă pentru un drum liniștit. Așa că, înainte de data plecării, asigură-te că ai făcut o listă cu melodii relaxante și plăcute, care l-ar putea ajuta și pe cel mic să se bucure de întreaga experiență.

Pregătește-te pentru o serie de crize de plâns. Mai ales dacă este pentru prima oară când mergi în excursie alături de cel mic. Așa că, ce poți să faci pentru a opri sau pentru a preveni o astfel de criză. Am pregătit o listă care te poate ajuta în această situație:

  • muzica – așa cum am spus și mai sus, muzica îl poate ajuta pe bebe să se relaxeze pe durata drumului, așa că alege cu atenție;
  • teatru de păpuși – ai nevoie de o păpușă de mână și de o voce cu o intonație interesantă și ai rezolvat problema;
  • vechiul truc cu oglinda – da, de cele mai multe ori un bebeluș se oprește din plâns dacă se vede în oglindă. Este ceva nou și interesant pentru el, așa că poate să fie soluția de care ai nevoie;
  • jucării – chiar dacă am discutat despre ele, mai devreme în articol, totuși trebuie menționate din nou și aici. Sunt de real ajutor, mai ales în această situație;
  • cărți colorate – te pot ajuta să previi aceste situații, ținând copilul ocupat.

Așa cum am mai spus organizarea este cheie unei călătorii reușite cu mașina alături de bebe și de familie. Asigură-te că totul este planificat cu atenție încă înainte de a porni la drum.

Tu ai fost deja în excursie cu mașina alături de bebe? Cum a fost prima ta experiență de acest gen?

Dacă ți-a plăcut articolul dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.