24 de lucruri pe care trebuie să le bifezi de pe listă înainte de sosirea lui bebe

Cum-să-te-pregătești-pentru-sosirea-lui-bebeAșteptarea aproape că a luat sfârșit și ești tot mai aproape de momentul în care îți vei ține în brațe pentru prima oară bebelușul.

Te gândești cu emoție și bucurie la acea clipă pe care o aștepți de atât de mult timp. Însă, imediat după acest moment superb și unic, urmează și prima zi acasă cu bebe.

Așa că trebuie să te asiguri din timp că totul este pregătit pentru sosirea micuțului tău, acasă.

Am pregătit o listă cu 24 de lucruri pe care trebuie să le faci înainte de prima zi alături de bebe, acasă.

 1. Asigură-te că ai tot ce ai nevoie pentru hrănirea bebelușului (sticluțe pentru lapte, sterilizator, perie pentru curățarea sticlelor de lapte, pătură pentru alăptat, pernă alăptare).
 2. Bifează tot și de pe lista cu hainuțe necesare (costumașe pentru bebe, body-uri, mănuși, șosete, căciulițe).
 3. Următoarea este lista pentru camera micuțului (pătuț, saltea pentru pătuț, așternuturi, cearșaf impermeabil, măsuță de înfășat, dulap pentru hăinuțe).
 4. Montează pătuțul bebelușului și poziționează-l în apropierea patului tău.
 5. Cumpără pilotă și perna pentru pătuț.
 6. Spală toate materialele textile cu care urmează să intre în contact micuțul tău. Spre exemplu: hainuțe, lenjeria pentru pătuț, păturică, bavețica etc.
 7. Fă-ți stocul cu: scutece, șervețele și bavețici.
 8. Dacă nu ai făcut asta deja, cumpără cădița pentru bebe.
 9. Dacă tot suntem la categoria băiță și îngrijire ar trebui să bifezi de pe listă și următoarele: prosoape cu glugă, șampon, săpun, loțiune, perie de păr, bețișoare pentru urechi.
 10. Testează monitorul pentru bebe și vezi cum funcționează din diverse locuri din casă.
 11. Trebuie să ai pregătite trei tipuri de termometre: de cameră, pentru baie și pentru copil.
 12. Pregătește tot ce ai nevoie pentru îngrijirea pielii bebelușului: cremă împotriva eczemelor, pudră, ulei hidratant pentru masaj și balsam împotriva pielii uscate.
 13. Pentru spălarea hainuțelor lui bebe, invstește într-un detergent fără parfum ca să nu riști să se irite.
 14. Ordonează și organizează dulapul lui bebe. Este nevoie de organizare pentru că atunci când vei ajunge cu el acasă, te vei bucura să ai la îndemână toate hainuțele și să știi unde le-ai pus.
 15. Nu uita să îți cumperi tampane pentru sâni. Ulterior, așează-le în apropierea sutienelor de alăptat.
 16. Pregătește colțișorul pentru alăptat: gustări sănătoase, cărți sau laptop și apă din plin. Toate îți vor ușura cu mult treaba.
 17. Asigură-te că ai pregătit bagajul pentru spital și că ai pus în el tot ce trebuie.
 18. Cumpără-ți sutiene pentru alăptat care ți se potrivesc perfect.
 19. Fă curățenie totală în casă.
 20. Instalează scaunul bebelușului în mașină.
 21. Fă un control atent și asigură-te că ai elminiat orice obiect periculos din camera micuțului și de pe lângă pătuțul lui.
 22. Asigură-te că pompa pentru sân este funcțională și curată.
 23. Spală și dezinfectează sticlele și suzetele.
 24. Petrece timp alături de partenerul tău – bucurați-vă de momente împreună, pentru că în scurt timp viața voastră se va transforma complet.

A mai rămas puțin până când îți vei ține copilul în brațe pentru prima oară, așa că încearcă să te relaxezi și să te odihnești ca să fii pregătită pentru frumosul moment. Bucură-te din plin de această experiență.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.