Aici găsești răspuns la orice întrebare ai avea

Stem-Cells-Bank-Intrebari-legate-de-stemFelicitări! Urmează să fii mămică, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, acum ai o mulțime de întrebări legate de copilul tău și de îngrijirea pe care trebuie să i-o oferi.

Stem Cells Bank vrea să te ajute cât mai mult. De aceea, săptămânal postăm câte un articol pe subiectele de interes ale mămicilor de pretutindeni. 

În articolul de azi vom încerca să răspundem câtorva dintre cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit. 

Pot stoca celule stem la voi dacă nașterea nu are loc la MedLife?

Da!

Poți stoca celulele stem la noi, indiferent unde are loc nașterea. 

Stem Cells Bank face acum parte din Sistemul Medical MedLife, însă accesul la serviciile noastre nu este restricționat nimănui. 

Cu toate acestea, toate familiile care stochează celule stem la noi beneficiază de Garanția MedLife – de siguranță, performanță și, foarte important, că vom fi aici pentru voi și în viitor, atunci când celulele stem vor putea face cea mai mare diferență.

Care este diferenţa dintre celulele stem şi celulele tipice?

Celulele stem pot fi pluripotente sau totipotente. 

Aceste celule sunt capabile să se diferenţieze şi să se transforme în celule mature sau să se multiplice, ducând astfel la apariţia de noi celule stem, care sunt capabile să se diferenţieze în celule mature, atunci când circumstanţele sunt propice. 

De exemplu, o celulă stem mezenchimală, care se află în măduva osoasă, se va diferenţia pentru a forma oase, cartilaje, celule adipoase sau musculare în funcţie de factorii care sunt răspunzători pentru diviziunea celulară.

Care este rolul lor?

Celulele stem se pot diferenţia în toate tipurile de celule

O celulă stem care se poate diferenţia în toate tipurile de celule este numită celulă totipotentă (celula stem embrionară), iar cea care se poate diferenţia în unele tipuri de celule este numită pluripotentă (celulă stem adultă). Comportamentul celulelor stem depinde de mediul în care se găsesc sau de ţesutul în care se vor stabili.

În corpul uman există mai multe tipuri de celule stem, iar cele care pot fi recoltate la naștere se numesc hematopoietice.

De exemplu, în măduva osoasă reînnoirea celulelor se face constant cu scopul de a se diferenţia în tipuri de celule hematopoietice, în principal în eritrocite şi leucocite, în timp ce în intestin, în condiţii obişnuite, prezenţa acestora rămâne stabilă.

Care sunt bolile care pot fi tratate cu celule stem?

Până în prezent există 80 boli tratabile cu celule stem, majoritatea fiind boli de sânge.

La nivel global celulele stem sunt utilizate tot mai des în medicina regenerativă şi în boli precum diabetul de tip-1, în boli neurologice, cum ar fi paralizia cerebrală.

Până în 2018 au fost efectuate peste 700 transplanturi pentru paralizia cerebrală la Universitatea Duke din Arizona, care este renumită pentru contribuții semnificative în domeniul celulelor stem. În Japonia, 50% dintre transplanturi sunt efectuate cu celule din sângele din cordonul ombilical şi nu cu cele din măduva osoasă.

Cam atât pe acum. Vom reveni pe viitor cu o altă serie de întrebări și răspunsuri. 

Dacă totuși o întrebare și vrei un răspuns acum,  te invităm să programezi o întâlnire de consultanță gratuită cu un reprezentant Stem Cells Bank. Click AICI pentru detalii!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.