Brâul textil – un „MUST HAVE” al proaspetelor mămici

Stem-Cells-Bank-Brâul-textil

Perioada imediat următoare nașterii devine un challenge pentru ce urmează să fii ca mamă si femeie. Multe lucruri le deprinzi din mers, dar cum faci să-ți recapeți încrederea în corpul tău care a trecut prin atâtea schimbări în sarcină?

Chiar dacă te confrunți cu câteva kilograme în plus sau observi că pielea și-a pierdut suplețea, te consolează pe moment gândul că a meritat.

Nu pentru mult timp.

Talia, care era atuul tău de nădejde, este acum sufocată de țesut adipos și simți că nu ești confortabilă în propriul tău corp.

Zona care are nevoie de atenție sporită este abdomenul.

Toată perioada sarcinii a fost solicitat. Asta s-a întâmplat fiindcă uterul a căpătat dimensiuni generoase pentru ca bebelușul să se dezvolte normal. Imediat după naștere abdomenul rămâne bombat până ce uterul se retrage.

Brâul textil, un MUST HAVE pentru perioada postnatală

Pe lângă scopul estetic de redefinire a formelor corpului, brâul textil are și rolul de a susține cavitatea abdominală.

Ajută uterul să se retragă și pielea să-și recapete tonusul. În plus, are un rol important și în susținerea coloanei lombare – care a fost intens solicitată în perioada sarcinii.

Brâul textil se indică și în cazul operației de cezariană, atunci când, după naștere rămai cu o sutură chirurgicală, zona inciziei fiind protejată.

Purtarea brâului poate scurta timpul de vindecare a țesuturilor implicate.

Ce este mai exact un brâu?

Brâul este un produs textil care are în compoziție elastan și care se așează în zona taliei cu scopul de a proteja zona cavității abdominale sau rol estetic.

  • protejează sutura chirurgicală în cazul operației de cezariană
  • ajută la retragerea uterului
  • reduce circumferința taliei
  • participă la refacera elasticității pielii
  • diminuează din durerea post-cezariană
  • redefinește forma taliei

Exisă mai multe variante de brâu textil. În funcție de cel care ți se potrivește este bine să știi că poți alege dintre diverse modele:

Brâul cu arici

Este defapt o bandă textilă cu elastan dispusă din zona coastelor pană la nivelul șoldurilor.

Se petrece parte peste parte fiind ajustabil. Prinderea se face cu arici. Acest tip de brâu nu este recomandat în cazul operației de cezariană.

Brâul cu compresie abdominală

Este mai degrabă un dispozitiv medical, conceput pentru a fi purtat după intervenția chirurgicală de cezariană.

Se prezintă sub formă de lenjerie intimă prelungită până la nivelul bustului. Este cel mai des utilizat tip de brâu în perioada postnatală.

Brâul cu fermoar.

Este utilizat atât în cazul recuperării postnatale cât și în afara ei.

Se poate folosi și pentru remodelarea formelor în situația în care vrei să porți o rochie pretențioasă.

Acest tip de brâu arată ca un corset fiind mai rigid decât celelalte. Poate crea disconfort după o purtare îndelungată.

Cât timp este indicat să porți brâul textil?

Poți folosi brâul de la cateva zile, până la câteva săptămâni aproximativ patru ore pe zi, dacă scopul este menajarea operației de cezariană.

Dacă îți dorești să revii la formele anterioare sarcinii, poți purta brâul până la câteva luni dacă îți dorești.

Brâul ajută mușchii abdominali să revină în poziția lor firească și să-și recapete tonusul. La fel și cu pielea, gravitația nu va fi la fel de prietenoasă dacă nu porți brâu în perioada de recuperare.

Brâurile cu compresie foarte mare pot face mai mult rău decât bine!

Brâul textil pe care îl vedem la vedetele de televiziune, sunt mai puțin indicate în perioada postnatala.

O compresie forțată nu va scurta timpul de retragere a uterului și nu asigură o recuperare mai bună. Ele nu sunt confortabile și pot provoca chiar sângerări.

Indiferent de modul cum arăți sau cum alegi să-ți revii după sarcină, este bine să știi că ai la îndemână o serie de instrumente care îți pot fi de ajutor în perioada postpartum.

Dieta și odihna ocupă un rol important în procesul de recuperare așa că nu le înlocui cu nimic pentru ca nu exista omolog cu care să le poți substitui.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.