Acidul Folic şi Sarcina: 5 beneficii pentru Gravide!

Acidul folic este o vitamină despre care se știe că este benefică organismului. Mai ales în perioada de sarcină, când diviziunea celulara a embrionului are loc într-un ritm incredibil, aportul de acid folic în corpul mămicii gravide este obligatorie. Este recomandat în cazul femeilor, chiar și inainte de a ramăne însărcinate, să consume mai multe alimente care conțin acest element benefic.

Ce beneficii are acidul folic în sarcină?

  1. Scade riscul defectelor congenitale și a malformațiilor

În evoluția sarcinii este recomandat pentru orice mamica să consume acid folic tocmai pentru a preveni apariția defectelor congenitale, a malformatiilor precum defectele neurale (dezvoltarea incompletă a creierului și măduvei spinării). Cele mai frecvente defecte neurale sunt spina bifida (o inchidere incompletă a măduvei spinării și a coloanei vertebrale), anencefalia, encefalocelul.

Toate aceste defecte apar in primele 30 de zile de sarcina, in perioada in care mamicile inca nu au certitudinea ca sunt însărcinate. Din acest motiv, este recomandat în general, pentru femeile fertile să se asigure că își iau canitatea necesară de acid folic în organism din alimentația în sarcină.

O calitate interesantă a acidului folic este aceea ca orice surplus este eliminat în mod natural, prin urină. Chiar dacă într-o zi mămica depășește prin alimentele consumate cantitatea recomandată, nu există niciun risc.

  • Mențin creierul sănătos

Cercetătorii au descoperit că persoanele care au nivelul scăzut de folat în sânge sunt predispuse unui risc crescut de demență. Experții au aflat, în urma studiilor, că suplimentele cu acid folic pot îmbunătăți funcționarea creierului pentru făt.

  • Susține sistemul nervos

Un nivel optim de acid folic este benefic pentru prevenirea tulburărilor de dezvoltare neurologică sau emoțională. Totodată, acesta poate preveni apariția demenței și poate ajuta la scăderea declinului cognitiv.

  • Reduce nivelul de homocisteină

Homocisteina este o moleculă care se află în strânsă legătură cu apariția problemelor cardiovasculare, aterosclerozei sau trombozelor venoase, dar și cu apariția stărilor depresive. Astfel, acidul folic ajută la reducerea nivelului de homocisteină și previne apariția acestor probleme de sănătate.

  • Previne apariția depresiei

Nivelul scăzut de acid folic este asociat cu depresia. Suplimentele pe bază de acid folic stimulează astfel receptorii de serotonină de la nivelul creierului și pot fi recomandate împreună cu tratamentul împotriva depresiei.

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Stem Cells Bank vine în sprijinul tău. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.



Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.