
Hipertensiunea arterială și sarcina nu reprezintă neapărat o combinație periculoasă. Dar a avea hipertensiune arterială în timpul sarcinii necesită îngrijire specială, indiferent dacă ești diagnosticată cu această problemă înainte sau după concepție.
Hipertensiunea arterială, cunoscută medical sub numele de hipertensiune, înseamnă că forța sângelui care împinge pereții arterelor este prea mare. Valorile tensiunii arteriale de peste 140/90 mm Hg sunt considerate prea mari.
Iată principalele modalități de a scădea tensiunea arterială ridicată în timpul sarcinii.
1. Evită sarea și alimentele bogate în sodiu:
În general, atunci când persoanele cu hipertensiune arterială reduc consumul de sare, tensiunea arterială scade. Previne chiar creșterea tensiunii arteriale.
În timpul sarcinii, trebuie să monitorizezi aportul de sare pentru a-ți menține tensiunea arterială sub control. Nu adăuga multă sare în preparatele pe care le gătești. Folosește în schimb ierburi și condimente pentru a adăuga aromă mâncărurilor. Evită alimentele procesate, fast-food-urile și băuturile pentru sport, care sunt bogate în sodiu, chiar dacă nu au gust sărat. Evită alimentele conservate, deoarece acestea sunt adesea bogate în sodiu.
2. Încearcă respirația controlată:
Respirația profundă este o tehnică populară de relaxare care ajută la scăderea nivelului de stres și la stabilizarea tensiunii arteriale.
În plus, de fiecare dată când inspiri adânc, sângele bine oxigenat este livrat în fiecare celulă din organism. Aceasta, la rândul său, oferă energie și te face să te simți bine în general.
Întinde-te confortabil pe spate. Pune-ți mâinile sub cutia toracică. Inspiră încet pe nas, astfel încât să simți că stomacul se mișcă în sus. Expiră încet pe gură, numărând până la 5, ținând în același timp mușchii abdominali strânși. Repetă de 10 ori și menține respirația regulată și lentă.
3. Adaugă alimente bogate în potasiu în alimentația ta:
Alimentele bogate în potasiu ar trebui să facă parte din alimentația de control al hipertensiunii. Alimentele pe care ar trebui să le adăugi includ cartofi dulci, roșii, fasole, sucul de portocale, banane, mazăre, cartofi, fructe uscate, pepene galben și pepene galben.
Potasiul este un mineral important în timpul sarcinii. Ajută la menținerea echilibrului fluidelor și electroliților. De asemenea, ajută la transmiterea impulsurilor nervoase, la contracția mușchilor și la eliberarea de energie din carbohidrați, grăsimi și proteine.
Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman. Ele se pot diferenția în alte tipuri de celule care, la rândul lor, pot asigura regenerarea la nivelul ţesuturilor şi organelor din corpul uman. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic cât și fizic, pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind corect informată despre toate aceste aspecte.