3 motive pentru a mânca avocado în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, fiecare mămică dorește ca fătul să fie sănătos, așa că femeile însărcinate găsesc întotdeauna modalități de a crește aportul de nutrienți în alimentația lor. Printre multe alimente, avocado este un fruct delicios și sănătos care oferă nutrienți femeilor însărcinate. În plus, acest fruct poate fi adăugat atât la mesele dulci și sărate, cât și la gustări.

Iată cele mai importante beneficii ale consumului de avocado în timpul sarcinii:

1. Este o sursă importantă de fibre pentru organism

Pentru a avea o sarcină sănătoasă, femeile trebuie să furnizeze suficiente fibre organismului pentru a ajuta la mișcările intestinale. Adăugarea în dietă de alimente bogate în fibre, cum ar fi avocado poate reduce riscul de diabet gestațional și preeclampsie.

Cu toate acestea, mesele unei femei însărcinate nu oferă întotdeauna suficiente fibre pentru organism. Însă, doar o jumătate de avocado (aproximativ 100 de grame) asigură organismului 7 grame de fibre, reprezentând 25% din valoarea totală a fibrelor pe care femeilor însărcinate li se recomandă să le consume zilnic (28 de grame).

2. Sursă de grăsimi sănătoase pentru organism

Grăsimile, inclusiv grăsimile saturate, sunt foarte importante pentru femeile însărcinate.

Avocado este bogat în grăsimi sănătoase, care sunt grăsimi mononesaturate ce îmbunătățesc sănătatea inimii, reglează nivelul zahărului din sânge și creează o senzație de sațietate între mese. În plus, grăsimea mononesaturată din avocado ajută și la îmbunătățirea calității somnului femeilor însărcinate.

3. Sursă de minerale și vitamine

Pe lângă fibre și grăsimi, nevoia unei femei de anumite vitamine și minerale crește în timpul sarcinii, în special folați, magneziu și vitamina C.

Avocado conține mulți nutrienți esențiali pentru mamă. Are un conținut ridicat de vitamina C, acid folic și magneziu. În special, acidul folic este o substanță foarte importantă, împiedicând apariția defectelor tubului neural la făt. O jumătate de avocado asigură aproximativ 14% din necesarul zilnic de acid folic al unei femei în timpul sarcinii.

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman. Ele se pot diferenția în alte tipuri de celule care, la rândul lor, pot asigura regenerarea la nivelul ţesuturilor şi organelor din corpul uman. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic cât și fizic, pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind corect informată despre toate aceste aspecte.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.