7 lucruri pe care să le faci imediat după ce ai aflat că ești însărcinată

Stem-Cells-Bank-Thumbnai---Test-sarcina

Tocmai ai aflat frumoasa veste: urmează să devii mămică. Testul pe care l-ai făcut a ieșit pozitiv și o mulțime de emoții și gânduri te cuprind. Bucurie, iubire, grijă, speranță, nerăbdare toate amestecate, cu intensități diferite și care se schimbă de la un minut la altul. Ce trebuie să faci în continuare? Oare cu ce să începi? Pentru că știm că poate fi mai greu să îți dai seama ce trebuie să faci și nu e foarte clar, am pregătit o listă cu 7 lucruri pe care să le faci imediat după ce testul de sarcină a ieșit pozitiv.

1. Programează o consultație la giecologul tău – chiar dacă testul de sarcină a ieșit pozitiv este important să ai confirmarea doctorului înainte de a da frumoasa veste familiei și apropiaților. Așadar, a doua persoană care trebuie să afle (după partenerul tău) este chiar ginecologul tău. În cadrul vizitei este posibil să primești o listă cu ce analize trebuie să faci pentru a verifica dacă sarcina se dezvoltă corect. Așadar, acesta este primul lucru de pe listă.

2. Somnul trebuie să devină o prioritate pentru tine – Da, ai o mulțime de alte lucruri de făcut însă pentru tine, acum este foarte important să te odihnești suficient. Chiar dacă sarcina este la început, somnul și odihna sunt importante încă de acum. Așa că, de câte ori ai ocazia, ia o pauză și încearcă să „tragi câte un pui de somn”.

3. Lucrează la garderoba de viitoare mămică – În scurt timp hainele pe care le purtai în mod normal, nu ți se vor mai potrivi, așa că este nevoie să începi să creezi o garderobă de graviduță. Începe prin a căuta hainuțele online, să descoperi ce modele sunt, care îți plac, pe care le-ai cumpăra. În felul acesta, când va sosi momentul să faci prima achiziție, vei ști deja ce îți dorești și va fi mult mai simplu. Spre exemplu o piesă vestimentară care nu trebuie să lipsească din dulapul tău, pe durata sarcinii, sunt colanții negri. Îi poți purta cu orice bluziță sau tricou și sunt și foarte confortabili. Probabil te gândești că nu este necesar să investești într-o garderobă pentru sarcină deoarece imediat după naștere te vei întoarce la hainele tale. Ei bine, multe dintre mămici, rămân la garderoba de graviduțe și după sarcină, până când revin la condiția fizică pe care o aveau înainte de sarcină. Așa că, sezonul de nouă luni al garderobei de viitoare mămică, se poate lungi până la un an jumătate.

4. Fii atentă la corpul tău – Sarcina aduce o mulțime de schimbări pe care o să le simți pe pielea ta, la propriu. În aceste 9 luni de sarcină, corpul tău trece printr-o mulțime de schimbări și unele dintre ele vor părea ciudate. Tot ce trebuie să faci este să fii atentă la semnalele pe care ți le transmite corpul tău, pentru că vei știi când să te alarmezi și când nu. Ce este important, este să apelezi la specialiști atunci când simți că ceva nu este în regulă.

Așadar, fii atentă la semnalele pe care ți le trasmite corpul tău. Spre exemplu, dacă simți un disconfort în zona stomacului, este posibil să fie nevoie să îți schimbi dieta. Sau dacă te ai stări de amețeală sau greață, atunci poate ai nevoie de mai multă odihnă și e momentul perfect să „tragi un pui de somn”.

5. Anunță-ți angajatorul – după ce ai confirmarea de la ginecolog, este important să îți anunți angajatorul. Primul trimestru poate să fie destul de greu pentru tine, cu stări de greață și oboseală. Și din această cauză să nu poți să dai randament 100%. Tocmai din această cauză este mai bine ca angajatorul tău să știe care este cauza.

6. Hotărăște când îți anunți familia și apropiații – aceasta este o decizie foarte personală și fiecare cuplu o tratează diferit. Unele cupluri anunță frumoasa veste după primul trimestru de sarcină când riscul de avort spontan este mult mai scăzut. Alții, din contră. Fac anunțul imediat după confirmarea doctorului. Ce poți să faci, este să te gândești la un mod memorabil de a face anunțul. Cu o simplă căutare pe internet găsești o mulțime de idei.

7. Fă o mulțime de poze – cel mai probabil nu te vei gândi la asta și va ajunge să îți pară rău că nu ai poze din această perioadă atât de specială. Așa că, fă-ți cât mai multe poze. Poți chiar să îți faci un album de sarcină în care să pui poze cu evoluția sarcinii, pe săptămâni sau locuri unde a fost bebe chiar înainte să se fi născut.

Tot acum este momentul în care poți să începi să te gândești cum poți să-i oferi un viitor sigur copilului tău, cum poți să-l protejezi pentru toata viața lui. Spre exemplu, celulele stem recoltate la naștere sunt o acțiune pe care o poți face tu pentru ca micuțul tău să se bucure de un viitor singur. Începe să te documentezi despre asta, chiar de AICI. Poți să programezi o întâlnire gratuită cu un consultant Stem Cells Bank pentru a afla toate informațiile care te interesează despre recoltarea celulelor stem la naștere.

Lista poate să continue cu: începe să te gândești la nume (este devreme dar cu singuranță ai deja câteva nume preferate), începe să faci primele cumpărături pentru bebe (scutece, servețele și alte consumabile care sunt destul de scumpe), revizuiește-ți antrenamentul și potrivește-l pentru perioada sarcinii în care te afli și multe altele.

Ce este foarte important, este că trebuie să te odihnești cât mai mult și să nu te stresezi foarte mult. Bucură-te de această experiență și lasă grijile deoparte.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.