6 activități distractive pe care le poți faci cu micuțul tău (0-3 luni)

6-activități-distractive-pe-care-le-poți-faci-cu-micuțul-tău-(0-3-luni)

Este posibil să te joci cu un nou-născut? Cum poți face asta? Ca proaspătă mămică, probabil că te-ai gândit că joaca va fi o treabă de care va trebui să te ocupi mai târziu și nu în primele luni de viață ale lui bebe. Ei bine, trebuie să știi că bebelușii sunt pregătiți pentru joacă încă din prima clipă de viață. Sunt pregătiți să învețe de la tine tot ce trebuie să știe.

Bineînțeles că asta nu înseamnă că trebuie să ai pregătite activități distractive pentru bebelușul tău încă din prima zi petrecută acasă, împreună. În general, în primele luni de viață, micuțul încearcă să înțeleagă cât mai bine noua lume în care a ajuns, iar faptul că îi ești aproape, îl ajută foarte mult în acest proces.

Însă, cum te joci cu un nou-născut? Trebuie să ții cont de ceva atunci când stabilești cum te joci cu micuțul tău. Trebuie să selectezi atât activități prin care descoperă lumea ce-i înconjoară dar și activități care presupun interacțiunea cu membrii familiei. De ce avem nevoie pentru ca bebelușul să se bucure de activități distractive?

  • de obiecte interesante vizual
  • cărți viu colorate
  • obiecte cu diverse texturi
  • oglindă

Pentru că este posibil ca bebelușul tău să se plictisească destul de repede de o activitate, trebuie să te asiguri că vii cu ceva nou, din când în când. În felul acesta eviți situațiile în care micuțul plânge și în loc de un moment distractiv, veți avea un moment nu tocmai plăcut. Pentru a te ajuta, am pregătit pentru tine o listă cu x activități distractice pe care le poți face cu bebelușul tău încă din primele luni de viață.

1. Stăm pe burtică – este o practică recomandată chiar pentru medici, un lucru care îl ajută pe bebe în dezvoltarea lui armonioasă. Însă, de multe ori se întâmplă să ca bebelușii să nu fie confortabili în această poziție. Așadar, ai nevoie de câteva obiecte ajutătoare, pentru a transforma această activitate în una distractivă pentru bebelușui tău.

Alege o păturică colorată pe care să-l așezi. Sub piept, adaugă o pernuță sau o altă pătură adunată ca să-i oferi suport. Acum că aranjamentele sunt făcute, mai avem de lucrat la partea de distracție. Pentru asta, poți să alegi o jucărie colorată pe care să o așezi lângă bebe sau chiar să te aștezi și tu pe burtă, în fața lui bebe și să faci fețe amuzante. Cu siguranță va fi distracitv pentru bebe.

2. Dansăm împreună – Întinde-i ușor și cu grijă atât mânuțele, cât și piciorușele, câte unul pe rând. Partea distractivă începe în momentul în care faci asta pe un ritm în timp ce fredonezi o melodie. Brusc, întregul exercițiu de întindere devine un dans amuzant.

3. Oglindă, oglinjoară – oglinda este distractivă și educativă în același timp. Vei observa cât de fermecat va fi bebe de acest obiect în doar câteva secunde. Bebelușii adoră să se privească în oglindă mult și bine. Dacă între timp mai începi și o conversație amuzantă, cu atât mai bine.

4. Cine imită mai bine – aceasta este o activitate pe care poți să o faci oricând cu bebelușul tău și este și foarte distractivă. Așadar, scopul este să ai diverse expresii faciale când vorbești cu bebelușul tău. După câteva minute, începe să imiți sunetele și expresiile faciale pe care bebe le are. În scurt timp, vei observa cum bebelușul tău a început să te imite.

5. Carti viu colorate – așa cum am spus și la prima sugestie, cărțile viu colorate îi atrag atenția și îi stârnesc curiozitatea. Poți căuta cărți colorate realizate din material textil, nu din hârtie, în felul acesta bebelușul poate cerceta cât dorește și cum dorește, fără alte riscuri. Poți chiar să optezi pentru o carte senzorială, care îi stimulează bebelușului atât simțiul vizual și tactil, cât și pe cel auditiv.

6. De unde vine sunetul – Fie că este melodia preferată, sunetul unei jucării sau orice alt sunet, încearcă să pornești sunetul din diferite părți ale camerei. În felul acesta îl încurajezi pe bebe să miște capul în stânga și în dreapta, încercând să descopere de unde se aude sunetul. Această activitate contribuie la întărire mușchilor gâtului dar este și foarte distractivă.

Acestea sunt doar câteva moduri în care te poți juca cu micuțul tău în primele luni de viață. Da, este adevărat, nu este la fel de distractiv cum va fi atunci când va putea să alerge după minge sau când veți face seară de karaoke împreună, însă la această vârstă, bebelușii învață și descoperă lumea cu ajutorul acestor activități. Așa că, să înceapă distracția!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.