5 sfaturi pentru proaspetele mămici

5-sfaturi-pentru-proaspetele-mamici

Primele luni de la nașterea micuțului tău pot să fie o adevărată provocare pentru tine. Sunt o mulțime de lucruri de învățat, o mulțime de lucruri noi pe care nu știi cum trebuie sau cum este mai bine să le faci.

Însă, este, cu siguranță, o experiență deosebită și plină de momente frumoase, cu toate încercările care ți le scoate în cale.

În acest articol ne-am propus să îți povestim despre câteva trucuri care îți pot face viața de zi cu zi mai ușoară, atunci când vine vorba despre îngrijirea micuțului tău și despre viața de mămică.

Pe unele dintre ele poate le știi sau poate sunt complet noi, însă un lucru este sigur: te vor ajuta. Așadar, să începem:

1. Evită salopetele cu nasturi – în primele luni de viață bebelușul va petrece mult timp în pijamale. Cel mai probabil, în această perioadă pijamalele vor fi salopete cu mânecuțe lungi, care de obicei sunt „dotate” cu năsturei. Însă, gândește-te cât de ușor ai putea să-l schimbi pe bebe dacă salopetele ar avea fermoar și nu nasturi. Ar fi perfect mai ales pentru momentele în care trebuie să-l schimbi pe micuț la 2-3 noaptea, somnoroasă.

2. Body-ul te poate ajuta să-l ții pe bebe departe de scutec – momentul în care trebuie să-l schimbi pe cel mic poate să fie o adevărată provocare dacă bebelușul are chef de joacă sau este foarte activ și vrea să se „implice” în acest proces. Însă, poți să eviți momentele astea cu ajutorul body-ului pe care îl poartă micuțul tău. Cum? Îi acoperi mâinile bebelușului cu el (vezi în imaginea de mai jos cum arată). Nu este deranjant pentru cel mic, iar tu poți să-l schimbi liniștită, fără incidente.

3. Cumpără-ți un rucsac pentru scutece și cele necesare pentru plimbările cu bebe – chiar dacă gențile pentru scutece par a fi mai practice, un rucsac este mult mai ușor de cărat și, în plus, este și la modă și poate completa foarte bine ținuta ta pentru o plimbare cu bebe.

4. Mingea de gimnastica/travaliu te ajută să calmezi un bebe plângăcios – dacă ai în casă o minge de gimnastică sau travaliu (sunt asemănătoare și oricare dintre ele este bună pentru această situație) folosește-o să-l calmezi pe bebe. Poate fi destul de greu să stai ore întregi cu cel mic în brațe, plimbându-te prin casă, în timp ce-l legeni ca să se calmeze. Însă, dacă ai o minge de gimnastică sau travaliu, poți sta pe ea, în timp ce încerci să-l liniștești pe bebe.

5. Taie-i unghiuțele în timp ce-l alăptezi – este foarte posibil ca pentru a pune în aplicare acest truc să ai nevoie de ajutor. Însă, este un moment foarte bun să-i tai unghiuțele celui mic pentru că poți face asta fără ca bebe să observe. Probabil că ai aflat deja că tăiatul unghiilor nu este un lucru care să-i facă plăcere celui mic, însă dacă faci asta în timp ce alăptezi, cu siguranță nici nu își va da seama.

Câte dintre aceste trucuri știai și le foloseai? Dacă știi altele, scrie-le pentru că alte proaspete mămici pot să le pună în aplicare.

Așa cum am spus și la începutul articolului, această experiență poate să te pună la încercare uneori, însă este una cu totul specială de care trebuie să te bucuri din plin.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.