5 semne care anunță intrarea în travaliu

Stem-Cells-Bank-Travaliu

 

A mai rămas puțin timp până la nașterea micuțului tău, până la prima dată când o să-l ții în brațe și o să te bucuri de primele momente de mămică. Însă, înainte de asta, trebuie să discutăm puțin de travaliu și de semnele care îi anunță sosirea.

Ce este clar, este că fiecare femeie este diferită asta înseamnă că are parte de experiențe diferite și atunci când vine vorba despre travaliu. Așa că am făcut o listă cu cele mai comune semne care indică începerea travaliului însă, trebuie să știi că este posibil să nu apară toate. Însă dacă le ai pe câteva, într-o perioadă scurtă de timp, atunci este clar – travaliul a început.

Dar chiar și atunci când apar aceste semne, trebuie să fii calmă, să fii atentă la simptomele pe care le ai și să contactezi medicul în cazul în care nu ești sigură de ceva.

Încep contracțiile - Ce se întâmplă când ai o contracție? Atunci când ai o contracție, mușchiul uterin se încordează și se relaxează, în timp ce bebelușul este împins în jos, iar cervixul tău se dilatează. Cele mai multe femei simt aceste contracții ca niște dureri menstruale mai puternice.

La începutul travaliului contracțiile pot fi mai puțin intense, însă pe măsură ce te apropii de termenul nașterii, lucrurile se schimbă. Contracțiile devin tot mai puternice. Chiar dacă primele contracții le vei simți mai degrabă ca pe niște crampe, odată cu trecerea timpului acestea vor fi mai frecvente, mai dureroase și vor dura tot mai mult.

Odată ce contracțiile tale apar regulat, o dată la 5 minute și durează cel puțin un minut este momentul să te pregătești pentru plecarea la spital. Atunci când intri în travaliu trebuie să consumi multe lichide și să încerci să te relaxezi. Poți să te plimbi încet prin casă sau să îți faci băi calde, dacă una dintre astea te ajută să calmezi durerile provocate de contracții.

Nu mai ai arsuri la stomac (gastrice) - travaliul se apropie, iar asta înseamnă că bebe se „pregătește pentru naștere” și își schimbă poziția. Atunci când se întâmpla asta, vei observa că burtica ta este mai mare în partea de jos. Acest lucru vine la pachet cu dispariția arsurilor la stomac (gastrice) pentru că bebelușul nu-ți mai presează sistemul digestiv, pentru că și-a schimbat poziția.

Vizitele la toaletă sunt mai dese - ai scăpat de arsurile la stomac, însă te vei plimba până la toaletă și înapoi de mai multe ori. Odată ce și-a schimbat bebelușul poziția, vei simți o presiune mai mare în zona pelviană. Iar asta înseamnă că vei simți această presiune inclusiv în zona vezicii, astfel vei merge mult mai des la toaletă.

Starea de greață revine – este foarte posibil ca pe măsură ce ești tot mai aproape de momentul intrării în travaliu să ai parte de grețuri și stare de vomă. După cum probabil știi grețurile matinale sunt caracteristici primei părți a sarcinii, însă pot să revină chiar la începutul travaliului.

Dureri de spate - În săptămânile de dinainte de nașterea micuțului tău, există șanse să apară aceste dureri în partea de jos a spatelui și a pelvisului. Acestea sunt datorate faptului că mușchii tăi se întind, pregătindu-se pentru momentul nașterii. Odată ce a început travaliul, în timpul contracțiilor poți să simți și dureri în partea de jos a spatelui. Pe lângă asta, este posibil să simți o durere constantă de spate, nu foarte intensă dar care persistă și între contracții.

Acestea sunt doar 5 dintre semnele care prevestesc începutul travaliului. Lista este mult mai lungă și cuprinde mult mai multe semne. Poți întreba despre ele când mergi la consult la medicul specialist.

Tu ce alte semne mai cunoști?

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.